lördag 30 mars 2013

News

Inga nyheter är också nyheter, sitter på jobbet och fördriver tiden emellanåt så därav att jag kastar in ett par rader helt utan innehåll, inget att förmedla och ingen träning och det lär det inte bli imorrn heller, eller på måndag, men kanske på tisdag. Hoppas på finväder i stugan under resten av helgen så skoterkörningen får sig sin beskärda dos.
Inget ägg eller nått annat smaskigt har jag fått i mig idag heller, meningslösa rester av mat stod på menyn, men jag är inte bitter då jag tänker på er som njutit hemma av påskafton...men sånt är livet

fredag 29 mars 2013

Ordfel

Många saker vi säker i dagligt tal är fel och motsägelsefulla men vi fortsätter med dessa uttryck för att alla vet ändå vad alla menar, dock kan det bli extremt besvärligt och koplicerat för de som flyttar till sverige och skall lära sig ett nytt språk
"Tack så hemskt mycket" - hur låter det egentligen?
"Mycket lite" - hur menas här?

Fick lite funderingar för ett par dagar sedan, "Rookie" är ju nybörjare. "Årets Rookie" är det då den som är sämst av nybörjarna, eller?

Nu är det långfredag...hörs




torsdag 28 mars 2013

Det nya förbundet

Firade den vita färgen på en skär torsdag med nidbilder av svarta häxor från blå kulla med puls på rött så att synfältet blev grått nästan så en grön spya stockade sig i halsen. Men med facit skrivet i svart på vitt så visade effektmätaren diffusa siffror på de åttor jag åstadkom idag. Träning två dagar i rad är inte illa pinkat av en trähäst men med tanke på att hela långa helgen tillbringas i stugan så är fysisk träning en omöjlighet så det blir många långa sköna vilodagar med en massa proteiner i form av skinka och ägg. Godiset hoppar jag över i tron att vikten skall minskas en gnutta innan bergen på Mallorca, men jag tror det mest är att lura sig själv.
Jo just det, provade en kul typ av intervaller på löpbandet direkt efter cyklingen. Började på 12km/h i 1000m lång intervall, vilade en kortis på 6km/h och sen 13km/h i 900m, vila sen 14km/h i 800m osv osv, tills bandet inte gick fortare då jag slutade på 20km/h i 200m...jobbigt och snabbt gick det.

Glad påsk på er alla...

onsdag 27 mars 2013

Vårpremiär 2013

På väg hem från jobbet så var jag som vanligt gladare än då jag är på väg till jobbet, stålande sol torra vägbanor nästan överallt, så jag övervann tröttheten efter ett jobb dygn och svidade om till träningskostym, slet åt mig en lämplig cykel med 23mm sommardäck och klev ut ur vinter idet.

Ser fel ut...
Problemen hopades redan vid start då kvarteret fortfarande hade vinterskrud så det blev fotpromenad i 100m innan det svarta guldet uppenbarade sig.
Drog iväg på min standard premiär rutt, dvs upp till Visträsk och tillbaka, så där lagom sväng.

Bara hälften kvar då
Klämde på så där njutbart och rullade in på 40km asfalt efter ca 1h12 minuter vilket borde innebära kring 33 km/h i snitt. Pulsen var moderat på 75% i medlet, så där perfekt för en rookie runda.

Nu är 2013 officiellt igång, tack för det...


tisdag 26 mars 2013

Grabbkväll i garaget

Öppnade veckan igår med en högoddsare. 4*4 och denna gången snitsa jag till det och ökade så att watten landade på exaktamente 335w. Av någon konstig anledning så var andra intervallen den jobbigaste, annars brukar det eskalera eftersom, men inte igår. Nåväl kanske inget att göra en avhandling utav, jag observerar och noterar.
Skarvade på min vana trogen med 3st 1 km intervaller på löpbandet lätt joggandes i 15km/h med 3% backe.
Hade tänkt kika på lite supercross på datorn, men junior John ville se film tillsammans med sin idol, så det blev garage premiär för Ice Age 4...kul som vanligt med sällskap, den halva filmen jag lyckades slänga upp ett getöga verkade den helt ok, helt i Ice Age stuket. Glada skratt från John och lite frustningar från undertecknad gjorde konversationen och ljudeffekterna sällskap.
Filmen vart perfekt tajmad med själva träningen, vi slutförde våra uppdrag inom samma minut, båda nöjda och glada, men gladast var nog räven.

Snart är det jag som ser film och John tränar

måndag 25 mars 2013

Skidskyttar har kul



If you have some questions about them...don´t ask me! - Björn han är en kul kille

söndag 24 mars 2013

Lördags godis

Söndagen är vilodagen. Satsar fullt ut på att lyckas med den till 100%. Än så länge har jag hållt mig i skinnet, men det är svårt. Det finns ett sug i kroppen som bara vill, men jag spjärnar emot för fulla muggar. Varenda cell skriker men hårt mental inställning sätter stopp. Några timmar kvar att kämpa så det borde gå...
...men vad pratar jag om nu, har ju för fanken blandat ihop det hela med godissuget jag haft sen jag vaknade. Att inte träna det var enkelt, men sötsuget det kämpar jag med, just nu ligger jag i partär...

lördag 23 mars 2013

En gång ingen gång

Och två gånger är två gånger för mycket...vistdomsord från den ocivila sidan.

Gjorde ett kors i taket och klädde på mig cykla ute kostymen och grenslade Sparken, ja Scott Spark alltså. 2*300 dubbar smattrandes i marken under solens strålar med aningens mindre vind än igår. Brist på fantasi så körde jag exakt samma rutt som igår, tänkte då ändå ute kompassen var inställd och klar så är det ju bara följa vingelspåren från gårdagen. Tog i lite mer, allt för att tävla med mig själv lite, men bråttom hade jag inte, njöt desto mer, men fortfarande är +20 bättre än +1
Antingen färgar tröjan av sig eller så blir mitt fläsk på magen vindpinat, för det ser ut som en solbränna varje gång jag cyklar ute på vintern.

Nån som har önskan om lite quizkampen så utmana mig...lindbacks är aliaset att söka efter, bara en som har plusstatistik på mig ännu, hatten av för Riström, men inte så konstigt då han skrivit alla frågorna :-)

fredag 22 mars 2013

På räls

Tjock gubbe
 Första utomhuscyklingen sen racet på storkanis i oktober, grymt länge sedan och då jag gled ut så kom jag på varför. Det är ju så jäkla mycket skönare med +20 än -10. Men idag var det nollan och jag kände mig dessutom som en. Helt kraftlös i tramptagen och hade noll fart enligt min Garmin.
Nåväl nu var ju inte målet att cykla fort, utan mer att glida runt och kika på domänerna. Svängen gick till Högheden, en bit mot Tvärån, tillbaka och sen norra vägen broarna runt en bit och upp förbi kyrkan för en kort bikt där låren ursäktade sig högljutt att dom syndat i vinter. En rulltid på dryga timmen blev summan av kardemumman, dock blev det inga bullar vid hemkomst.

Här kommer ingen förbi
 Vidselsvägen är avstängd pga arbete med någon vägtrumma och det var helt perfekt för en stackars utsatt cyklist, inte en bil så långt det norra ögat skådade, hade hela vägen för mig själv i vingelmån att färdas på, skönt, så skulle det alltid vara.

Värmer lite
Nu börjar finvädret och snart är det 23mm som gäller hoppas jag och lite mer distans i kroppen så grabbarna grus slipper ha vilstol med sig på mallis då dom väntar på en fet otränad gubbe.










torsdag 21 mars 2013

Uppehåll

Inget ansträngande idag heller, blev cykelsnack och fika med Riströms. Lite planering inför Mallis, vi är snart där...
Förresten lycka till Christian, och för ni som inte vet, så är han på gång mot Grand Canaria för 14 dagars cykling, skönt! Ja alltså för Christian, inte för oss (om nu nån missförstod)

onsdag 20 mars 2013

z-slash

Nytt badmintonrackert anlände till min ägo igår, var ju som tvungen då mina söner lagt rabarber på mina två "gamla", sen iväg på träning, kul men inte så jobbigt. Hade förmodligen inte mer än 95 slag som mest (puls alltså), men vem har sagt det ska vara tungt att ha kul i idrott, huvudsaken att det är just kul...Blev inga världsrekord i smasharna dock.

måndag 18 mars 2013

Stegrande

Träningspassen är som sagt inte så många, inte heller så långa men däremot väldigt jobbiga.
Veckans första blev 7*4min, de första fyra blev på cykeln på förvånansvärda 330w och de avslutande tre avverkades på löpbandet med 15km/h i 2% lutning. Effektkurvan går uppåt, dock förmodar jag att jag utelämnar något med den enformighet och avsaknad av distansträning och då jag tänker efterdå jag sist körde nått som kallas distans på en cykel så var det nog...Vätternrundan...
Att jag dessutom nästan alla pass suttit på tempohästen är också förvånande, snart kanske jag till och med kryper ner i aero position också!?

söndag 17 mars 2013

Spot on

http://coltingblogg.com/2013/03/13/vem-vinner-min-senaste-rw-kronika/

Så rätt så rätt och så skön inställning. Jag är den första att signera att jag håller med. Jag personligen har varit mycket glädjefylld då jag vunnit en liten golftävling eller som senast gått i mål och klarat klassikern på bättre tid än min målsättning, riktigt glad faktiskt. De gånger jag kluvit mållinjen först i cykel har faktisk inte skänkt nån större glädje i jämförelse. De gladast ögonblicken i cyklingen har jag kommit 2:a och 3:a och typ 231:a.
Men absolut mest glädje för mig är då nån av mina söner skiner av lycka över sina egna prestationer, ett mål uppsprättat i krysset på innebandyn, eller en oväntad finalseger i tennis - kul att se deras strålande lycka i ögonen, riktigt kul!

lördag 16 mars 2013

Diplom

Detta damp ner i brevlådan igår. Såg att man fått sekunder också på Vätternrundan, på resultatlistan var den inga sekunder, bara minuter...
Nåväl nöjd som attan med Klassikern fortfarande, så jag hänger upp denna bredvid det andra diplomet som är 12 år gammalt.

fredag 15 mars 2013

Utvärdering 2.0 StagePower vs. PowerTap

Bytte plats på Garmin enheterna, nu fick den blåa agera StagePower och den vita agera PowerTap.
Nollade noggrant och testade en kort minut så att dom verkligen fick rätt kontakt med rätt effekmätare.
Laddade in en 35km bana från Fortiusens förinlagda banor. Den var väldigt varierande med en del långa stigningar och en del snabba utförsbackar och lite plattåkning.
Trött i benen sen gårdagen men jag tog i så där lagomt utan att ge gas i botten, var ju tvungen ha kvar lite skärpa för att göra utvärderingen och anteckna rätt.
Tryckte ett par varvtider under resans gång bara för att kunna redovisa lite delresultat. Tror passet tog lite drygt timmen...(glömde kolla)
Kvällens pass blev så här.

                         PowerTap                       StagePower              Anmärkning
7 min                  247w                              240w
9 min                  283w                              274w
10 min                230w                              216w                         Mycket nedför
13 min                225w                              221w
20 min                208w                              209w

Totalsnitt:             231w                              227w
Max:                   392w                              418w
NP:                     237w

Slutsats test 2:
Snittet blev ganska lika, skilde bara ynka 4w, en av "varven" skilde det en del, men den var lite svårbedömd då den var mycket nedförs. SP visar lite högre i inledningen av stora effektökningar för att jämnas ut och visa aningen lägre i snittet på "varven"
Blir perfekt effektmätare på linjecykeln, grymt intressant på mallis, bara jag hinner få lite vojma i benen till dess.

Not. Just skickat alla 4 garmin .fit filerna till StagePower chefen, han ville verkligen grotta ner sig i dom och var extremt intresserad av lite live testning...får se om de finjusterar firmwaren i enheten så småningom till perfektion,

torsdag 14 mars 2013

Utvärdering 1.0 StagePower vs. PowerTap


Test två avklarat, och precis som Fredrik nämnde så blir det ju ett bra träningspass med att testa prylarna då man inte tänker lika hårt på att man blir trött.

Förutsättningarna.
- Cykeln har stått i garaget hela dagen så StagePower veven, PowerTap bakhjulet och Trainern (Fortius) har definitivt  samma temperatur.
- La till en sida på Christians Garmin och la in samma informationsfönster som jag har på min egen, med alla möjliga varianter av effekt.
- Kalibrerade båda effektmätarna mot varsin Garmin 800, en blå (Christians) fick PT och en Vit (min) fick SP
- Trainern kalibrerade jag inte, den fick gå på samma kalibrering sen förrgår (den stämmer likafullt inte)
- Värmde upp prylarna ett par minuter bara för att se så allt fungerade rätt och riktigt
- Startade passet

Nåväl här kommer resultaten

                Trainer                      PowerTap                   StagePower                    Anmärkning   
15 min     100w                         116w                          106w    
4 min       330w                         320w                          326w
4 min       100w                         112w                          101w
4 min       330w                         322w                          316w
4 min       100w                         112w                          102w
4 min       330w                         314w                          303w
4 min       100w                         109w                          95w
4 min       330w                         307w                          302w                               Stod upp ca 30sek
4 min       100w                         103w                          91w
8 min       260w                         244w                          238w                              *
4 min       100w                         96w                            93w                                **
1 min       400w                         350w                          365w
1 min       100w                         102w                          99w
1 min       400w                         355w                          351w                              *
1 min       100w                         107w                          101w
1,5 min    400w                         337w                          340w                              * stående
3 min       100w                         95w                            86w
10 min     varierat                      235w                          234w                              ***
5 min       100w                         131w                          122w                              ****

Totalsnitt:  193w                        187w                          180w     
Max :         681w                        913w                          981w
NP effekt:   -                              242w                          239w

* Nollade "varvet" INNAN jag ökade motståndet, övriga värden så ökades motståndet först sen därefter så trycktes en ny varvtid
** Pausade i ca 5-6sek så effektmätarna nollades (så kallade auto-noll)
*** Körde som ett simulerat "cykla ute", varierade effekten hela tiden, växlade kadens och stod och satt omvartannat
**** Körde några max spurter på 10-15 sek

Slutsats:
- SP startar lite fördröjt vid passets start, PT kommer igång på en sekund, medans SP går igång efter ca 4-5sek, har förmodligen försvinnande liten betydelse på ett pass som är normallångt.
- Tycker mig se att SP har tendens till att ligga något högre första 30 sek av intervallerna för att sen vid en minut krypa ner och visa exakt samma som PT, för att sen gå ner och lägga sig stabilt något under PT. Detta gäller fast inställd effekt.
- Vid varierad effekt och kadens, typ som att cykla ute så visar dom exakt lika (se intervall 10 min varierat)
- StagePower tar inte hänsyn till att man trampar "snett" så har man ett naturligt starkare högerben så blir effekten något längre och har man starkare vänster så lär ju effekten bli något högre. Har noll aning om jag själv har någon differens mellan höger och vänster.
- SP verkar visa något lägre än min PT vid fasta typer av intervall.


Är helt klart nöjd med siffrorna, jag gissar att om man skulle jämföra PowerTap med SRM, Quarg eller P2M så skulle skillnaderna också finnas där. Alla tester jag läst har då varit så. Tror till och med om man skulle jämföra två olika PT så skulle det finnas skillnader, dom anger ju 2% av en anledning.
MEN det stora glädjen i det hela är att då man "simulerar" ett linjelopp cykling så visar de exakt lika, i vart fall på den korta 10 minuters testen jag gjorde på slutet. Det är ju helt perfekt då den här effektmätare sitter just på linjecykel och det var också själva tanken med hela köpet. PT kör jag ju med på tempo.
Skall testa ett pass imorgon också, men då blir det helt annorlunda, då kör jag nog nått av de där förinlagda passen i trainern som simulerar en timmes linjecykel körning i varierad terräng, återkommer med siffror...
Godnatt, nu blir det en lång PowerNap

Not. Då jag korrekturläste inlägget så kom jag på att jag borde nämna återigen trainerns oexakthet. På låg effekt är det väl ok. Men det är inte ok att visa 400w medans det är kring 350w...

onsdag 13 mars 2013

Utvärdering 0.9 StagePower vs. PowerTap

Blev lite nyfiken efter kvällens badminton med grabbarna, så jag begav mig raskt in i garaget och skruvade lite. Är ju extremt simpelt montera. Tar bedömt 3 minuter inklusive pedalen.Vikten är sagt ska vara 20 gram, jag kontrollvägde båda vevarna och fick det till 12 gram.

Bort med den gamla

183 gram
 
195 gram

och dit med den nya med loggan och pedalen - klart, jo just det batteriet också...

Hade nu inte tillgång till en till Garmin som Christian utlovat jag skulle få låna utav honom, så jag hittade en ANT+ app till Jonas telefon som jag körde PT hjulet mot och Stage One veven mot min 800:a. Ha i åtanke att jag inte satt mig in i appens funktioner så appen hade 30s effekt och på garmin har jag 3sek, kan vara en viss variation där. Vet inte om själva varvmedlet är beroende av hur uppdaterings intervallen är, men jag tror faktiskt det är så för i början på varje intervall så visade Stage veven högre och det beror säkert på att medel på 3s snabbare blir högre än på 30s, eller så svamlar jag bara. Nåväl dessa siffror är vad som finns att tillgå, mer exakt mätning blir nästa pass MED 2st Garmin 800 på styret
Lägg inte nån energi på trainerns effekt, den varierar upp och ner som jag berättat tidigare, men jag körde den i watt mode så jag slipper tänka exakt på kadensen.Jag vilade på 100w watt i några minuter mellan varje test "intervall"

Dagens pass:
Tid                      Fortius trainern                         PowerTap hjulet                      StagePower veven
4 minuter            200w                                         209w                                       212w
4 minuter            250w                                         258w                                       257w
4 minuter            300w                                         295w                                       292w
6 minuter            250w                                         251w                                       244w
9 minuter            varierat                                      217w                                       207w

Tycker inte den visar så pjåkigt ändå, väl innanför felmarginalerna som utlovas, speciellt med de flertalet felkällor med olika mätinstrument som jag hade att tillgå. Skulle även vad intressant att testa två olika PT hjul mot varandra, men det blir ju en omöjlighet om man inte kör traktor dubbelmontage på trainern?!

tisdag 12 mars 2013

Först i Sverige? Stage Cycling

 
Nya effektmätaren från Stage Cycling kom till min ägo idag. Tyvärr så säljs dom ännu inte till Europeiska marknaden ännu på ett tag (kanske 2014), men tack vare lite kontakter och en grymt vänlig själ Christian så fick jag med lite hjälp leverans hem till dörren idag, jag bockar och bugar för hjälpen med frakten.
Spänd av förväntan av att testa detta och se om den är lika tillförlitlig som mitt PT hjul. Har fått riktigt bra recensioner på flertalet sidor, dock inte av alla. DC Rainmaker i USA tyckte den fladdrade lite i värdena, men enligt Stage så hade han fått låna en prototyp med gammal firmware (programvara) och efter ett tags utveckling och med regnkillens data i bakfickan så är detta problem ur världen.
Men jag får helt enkelt göra mig en egen utvärdering.

Så liten kartong men så mycket innehåll
Blir grymt intressant att äntligen kunna ha en effektmätare på linjecykeln och den här makapären väger endast 20gram och är dessutom snorenkel att flytta mellan cyklarna (om man nu vill det). Jag har länge väntat på Garmins effektpedalsystem, men enligt säkra källor så dröjer det ännu innan dessa blir verklighet. Alternativ med veveffekt såsom SRM, Quarg och P2M har också funnits på tapeten och är garanterat bra prylar men det föll på denna dels för smidigheten och dels för vikten och det är det ju alltid lite kul att va först på plan med nya prylar...sen att den är billig i jämförelse är ju inte att förakta.
Testfakta kommer så fort jag får tid...

måndag 11 mars 2013

Fullt ös medvetslös

Tiden rinner ifrån mig och tid för nå träningspass av någon längre art eller relativt ofta återkommande är en omöjlighet. Allt möjligt annat kommer emellan, inget att göra nått åt och det gör absolut ingenting, men jag får tänka om på min träning. Att glida runt på några mellanmjölkspass eller distanspass och titta på fåglarna får bli på en annan epok. för att effektivisera så blir det all in på alla träningar från och med nu. Det går perfekt hand i hand med att återhämtningen ofrivilligt blir hög då passen är så sällan, därav att jag faktiskt förmodligen kommer vara tokfräsch inför varje utmattning.
Idag tänkte jag öka på mitt 4*4 från 315 till 320w, men då första gick på 330w utan att ta ut mig på de första 3 minuterna så ändrade jag mål till 325w för snittet. Efter passet så hivade jag benet över sadeln och svidade om för löpning på bandet, ett 3*4min på 3% lutning och 15km/h.
Summa summarum för dagen blev alltså 7st 4:a minuts intervaller på fullt ös. Egentligen inte mentalt jobbigt då det blir så sällan, och medans ökningen sker regelbundet så ger det ju också tillfredsställelse.
Rock on!

Välskriven

Riktigt bra å trevlig bok som har alla detaljer som en inbiten cyklist njuter av att läsa. Mycket bra läsning, rekommenderas starkt...

Och som vanligt slumpas boken för 50:- så är boken din att läsa (jag rymmer inga fler böcker hemma)

söndag 10 mars 2013

Gele arm

I dubbel bemärkelse. Tre matcher tennis och tre matcher badminton gör inte saker bättre. Badmintonen gick som ett lavaemang...vann enkelt alla tre matcherna. Tennis vart det kämpigare med, var i match om 3:e pris, men då den onda armen var mer än påtaglig så smorde jag in den med Voltaren Gel...inget att rekommendera, smärtan försvann så också känslan, den var som en avdomnad gelearm som inte styrde slagen dit jag ville på nått sätt, då har det varit bättre att uthärda smärtan.
Nåväl nu är man ju inget tennis geni, ingen träningsnarkoman heller, typ en gång vart 4:e år, blir svårt att vinna mot som som tränar 4 ggr i veckan då, oavsett talang eller ej.
Bra spelat av sonen Jonas dock, en groteskt bra final mot Johan Nilsson så servar som en häst sparkar. Perfekt träningspartner för Jonas att få träna med hårdslående vuxna. Nu kommer grabbarna i samma ålder te sig som antagonister slowmotion. Mer sånt spel, så bra att vi kunde tagit inträde till matchen, så bra var den...

lördag 9 mars 2013

pars anterior

Spelat 3 matcher tennis idag, ont i axeln som en gnu. Imorgon blir det 3 till och 4 badminton, min arm kommer var helt ur led. Tur jag inte ska använda den på cykeln till sommarn som Mazze tänkt göra med sina spurtarmar...

fredag 8 mars 2013

Smärt tröskel

Brukar kalla den lilla tröskel vi har mellan tvättstugan och förrådet för just smärttröskel. Det är en upphöjd tröskel och många "snavar" över den och sparkar in tårna i den då den just är lite för hög mot normal tröskel, och då får dom ont i foten, dvs smärttröskel.
Den tröskel förstår jag men just i tränings hänseende så fattar jag noll, kalla mig trögtänkt eller efterbliven, men jag får inte in det i skallen vad som är vad. Tröskel, VO2 vad är vad liksom, många har försökt att förklara och det har låtit rätt vettigt och jag har nickat medhållande, men sen två minuter senare så kommer jag inte ihåg vad som sas eller vad som menades.

Visst jag tränar lite olika intervalltyper, men vet inte riktigt varför. Jag vill helst ha EN intervalltyp som gör mig genomtränat på alla plan. 4*4, 2*20, 5*8, 4*10 70/20, 45/10, 30sek, 60sek, tabata, över under 10*4, pannkaksintervaller, och en drös andra varianter. Jag har provat alla, och det är främst för att jag "härmat" andra. Vad som ger vad och vad som ÄR vad har jag tyvärr inte en blekaste urtvättad sportmössa om...

Sen hör man att man blir bra på det man tränar, men hallå 70/20, vilket konstigt linjelopp om alla skulle köra så...
Kan man inte helt enkelt ta och blåsa iväg ett 10km tempo all in och sen är det liksom bra (om jag nu ska satsa på 10km tempo förstås), eventuellt ett till likadant efter en stunds vila om man nu ska vara lite mer pretentiös.

Kent? Du som brukar förklara så man förstår....

torsdag 7 mars 2013

Tack CK Sävast

Grönt är skönt
Sådär, nu är man då fullvärdig medlem i CK Sävast också, liten återbetalning för att de snälla gröna låter mig (och Rikard) få varsitt startbevis till det så eftertraktade Cykelvasan.
Tack igen Sävast, det gjorde ni bra. Nu kanske jag inte ska börja cykla omkring i grönt, men ett klubbmästerskap eller två har jag väl kvalat in till tycker jag...når kör ni...
Antar att man inte får några teamkläder, men nått grönt att skylta med kunde va trevligt, en keps kanske?!

Jo just det...anmälan till Cykelvasan är givetvis också fixad, den 17:e Augusti så smäller det, inga höga krav på mig själv, speciellt inte med tanke på att vi garanterat får starta sist. Men man kan ju för en gångs skull njuta av tillvaron istället.

Kanske man ska gå med i Piteå CK också, så slipper man tänka på teamkörning under loppen här uppe, då är man ju som "släkt" med alla (de flesta) inblandade.

Jag var ju nyss här...ju!

onsdag 6 mars 2013

Misslyckat försök

Försökte få upp cykelintresset lite efter jag läste tv-bilagan och insåg att Fredrik Kessiakoff skulle cykla nått lopp idag. Det gick fort över i att jag dammsög och dammtorkade hela tv-rummet istället och sen somnade i soffan tillsammans med min yngste son (som också somnade).
I övrigt så antar jag de flesta gjort som jag idag, dvs skottat...

tisdag 5 mars 2013

Stackars gåsarnas vänstervinge

För ca 5 år sedan så avslutade jag mitt badminton intresse. Var en rätt hyfsad spelare och tyckte det var as-skoj. Hade många oförglömliga och trevlig träningspass med Ola Vikman, men då flyttade den tarmen till Västerås?! Så då blev jag utan nått värdigt motstånd, kunde iofs spela på jobbet emellanåt, men då jag gör nått vill jag gärna göra det regelbundet och inte bara udda torsdagar på skottåren.
Sen har jag varit lite nojig att göra illa mig, men nu då alla sånna här mål såsom Svensk Klassiker är avklarade så var det inga problem att skita i mes tankarna att eventuellt skada sig eller sträcka nån skinkmuskel så då blev det nypremiär idag.
Tog inte ut stegen helt och fullt vid svåra lägen för att inte överbelasta i onödan, men bollträff och känslan var över förväntan, klart över förväntan, eller så var mina motståndare bara snälla med mig. Men kul var det likafullt och trött blev jag inte alls. Nu kanske jag inte ska spela så intensivt som förut, långt därifrån, men säkert nått pass då och då och kanske bli utmanad av mina två äldsta söner så småningom, jag ger dom handikapp 2 mot 1, låter som en rimlig fördelning...

måndag 4 mars 2013

Gåbingo

Efter en hel del skidåkning på dumburken så tog jag ett pass skate igår, typ närmare bestämt en mil precis. Stötte på Per och slog följe ett slag, han verkade köra långlopp med tanke på farten, hade själv bara ork för det lilla, det var så grymt strävt före. Slog även följe med Rikard och då får man insikt hur jäkla kass skidåkare man är, som kattens lek med råttan, han flög fram emellanåt och jag såg mer ut som en gravid flodhäst.
Pelle är kanske kvar i spåret ännu med sitt LSD, vad vet jag hur ni toktränade cyklister kör för upplägg.
Räknade just ihop mina cykelpass de senaste månaderna. Fick ihop 5 hela och ett avbrutet och det är räknat sen 28:e November....skandal...nu måste hojen grenslas för att det skall bli nån form av njutning på mallis, vore ju pinsamt tråkigt om medresenärerna ska köra med gåbingo fart och vänta på mig hela tiden...skärpning krävs, annars kan jag boka solstolen istället och skippa ta med cykeln!

Bra kört Olsson, nu vet världseliten hur man blir av med Petter, hoppas det bli liknande körning i fortsättningen på annars trista 5 milar

söndag 3 mars 2013

Till handlingarna

Även denna boken avklarad. Klart läsvärd men på ett annat sätt än Tylers.
Vilken strulputte den där Millar, snacka om att mogna sent i livet. Vad ska jag läsa nu för intressant då?

Jag är ju en sån där som läser böcker väldigt periodiskt och läser helst många samtidigt. Jag har en i stugan som jag hållt på med i tre år. En till hemma vid sängen som är knappa året. En på jobbet. En ljudbok i bilen och nyss hört ut en på vasaloppstrippen medans jag just läst denna och Tylers...men jag har full koll på handlingarna.
Godnatt!


fredag 1 mars 2013

In´t nå

Luften gick ur lite sen jag klarade mitt mål med råge, så jag klurar på när jag ska börja om med nån träning