torsdag 31 oktober 2013

MLG

Jaja, var sak har sin tid och i dessa evenemang slipper vi i vart fall dopade aktörer, eller det kanske vi inte gör men dopingen i denna e-sport lär knappast vara till en fördel

http://www.aftonbladet.se/esport/article17761172.ab

Fy för Ryder förresten, fingrar i syltburk är aldrig bra, och den där burken verkar vara oändligt stor så många fingrar som besökt den, fy igen.

tisdag 29 oktober 2013

Gåtan är löst

Assos mannen busted

Men nu kvarstår frågan vem Assos tjejen är

måndag 28 oktober 2013

Ordning och reda löning på fredag

På begäran så kommer bild på min klädordning i garaget. Som vissa utav er säkert har läst på Mazzes blogg så har gubben storstädat och fått ordning på torpet på sina cyklar, riktigt fin blev det och säkert skönt för själen.
Mitt garage sommartid innehåller i form av mina cyklar:
1 st Tempocykel
2 st Linjecyklar
1 st MTB
1 st CX
övriga familjens cyklar är
1 st Evas MED cykelkorg
1 st Jonas även den med cykelkorg!?
1 st Joakims MTB
1 st Joels MTB
1 st Linjecykel Joels
1 st Johns MTB
I övrigt även
1 st Löpband
2 st trainers
8 st hjulväskor
1 arbetsbänk
1 tvättho
1 sko/klädhylla
En massa skåpar med skor/prylar i
En massa hyllor i dubbla rader i taket med preussisk orning på likformiga kartonger innehållande typ 10000 tomtar till jul, alla märkta med innehåll
Otaliga bandyklubbor i ett hörn
1 st högtryckstvätt
2 st bensindunkar á 20l
Slalomskidor till alla
Slalomskor och stövlar i en oändlig rad
Längdåkningsutrustning till mångdubbelt fler än vad vi bor i huset
Ja plus en massa smått och gott som i alla garage, det var nog allt...
...just det en enhjuling också

Åsså till det efterfrågade, min klädförvaring för träningskläderna.
 


Det är alltså två st fästen till väggmonterad antenn som finns på Biltema som jag skruvat upp och ner, en stång däremellan också från biltema tror jag. Galgar otippat från Sportringen där kläderna hängs upp. En garderobsförvaring (från Biltema eller Clas O) som jag tror det heter med en massa fack, där handskar, glasögon, mössor, benvärmare osv osv har var sin plats, snyggt och enkelt.
Skorna står givet på en skohylla och hjälmarna hänger vid en krok på sidan av porten som man kommer ihåg den då man går ut, tips!
Detta mina vänner är compactliving i ett enkelgarage.

söndag 27 oktober 2013

Garagerensning

Som utlovat så kommer här en lista på vad som jag ej behöver längre i cykelprylar, passa på. Annons ligger på HappyMTB också. Först till kvarn.

Listan finns på "Till salu (cykel)", klicka här ovan

lördag 26 oktober 2013

Mud and Snow

Tydligen ska det vräka ner senare idag så jag sulade om crossen till dubb så nu får det bli ett kort pass innan tårtan.

fredag 25 oktober 2013

En boll av en fjäder

Lirade lite badminton idag, men jag vet inte längre. Min badminton era tog ju som slut sen förbundet ändrade räknesättet för x antal år sedan. Det nya med poäng på varje boll och till 21 har aldrig fallit mig i smaken. Det är säkert av flera anledningar och de två spontana som jag kan räkna upp på ena fotens fingrar är dessa.
Matcherna blir jämnare, det känns som att det kvittar vad som man gör fram till 15 poäng, det är på sista 5 poängen seten avgörs, även fastän man inte är helt jämbördiga. Jag spelade ett set mot en 21 åring och jag borde fått dyngpisk, men ändå fick jag typ 14 poäng, orättvist (alltså orättvist många poäng till mig)
Konditionen får inte samma betydelse, seten rullar på i samma fart och de går rätt fort att bli klar. Jag vill ju bli trött på riktigt, lite adrenalin i kroppen och syra i musklerna tack.

Jag förstår syftet i huvudsak och det är ju att få lika långa matcher för tv- sändningar och för spelarnas skull vid turneringar. Det blir ganska lika belastning på alla fram till final.
Men jag är skeptisk, jag personligen saknar den där känslan av att bli rejält trött då ett set har pågått hur länge som helst och det står och väger fram och tillbaka vid 14 lika och ingen plockar poäng. Nuförtiden hinner jag aldrig att bli trött, på sin höjd lite svettig.
Spelade som sagt idag, det blev 2h30min och jag kunde fortsatt bra länge till, men de som jag spelade med var tydligen helt slut. Nu ska jag inte säga att jag vann hela tiden heller, för det gjorde jag rakt inte, fick säkert pisk 50% av seten. Men jag är rätt nöjd ändå med tanke på min träningsdos av andra gången i år, det var ju typ vad mina motståndare hade i tisdags, och då räknar vi bara denna vecka. Jag lär ju ha smärta i skinkan i morgon.

Sen det här med fjäderbollar, jag har nämnt det för och nämner det igen. fy fan vilket slöseri, det ser ut som ett hönshus där räven varit på besök, fram för plastbollar alltid, "what does the fox say"


torsdag 24 oktober 2013

Jaha åter igen detta konstaterande

Senaste två månaderna har jag återigen testat min kropp på olika typer av träning. Nu är det ingen högtravande vetenskap jag pysslar med, men jag har gjort samma slutsats flera gånger förut, så jag tror jag faktiskt tyvärr är inne på rätt spår ändå. Jag svarar bästa på bland-mängdträning. Visst ska det vara en del intervaller insprängda, men mängd är det som gäller för mig. Att köra hårda intervaller av alla de slag gör bara att jag behåller min kapacitet, det blir inget bättre och inget sämre. Men så fort jag får lite mer mil i kroppen på en lagom nivå då händer det grejer. Har provat en månad stenhård, och en månad ganska lugn men med mera timmar. Gjort samma typ av test efter genomförd testmånad och resultatet är solklart, idag så tog jag testet med en gäspning.
Visst nu är det säkert så att den första månadens hårdkörning räknas in i denna månads resultat och det är kanske till och med så (rimligt) att de är summan av dessa två månaderna som är grejen, men säkert som Amen i kyrkan är det nog ingen som vet till 100%, det är så olika från person till person. Vissa tycker det är träningens tjusning, jag tycker det bara är besvärligt, ge mig ett facit liksom, precis som då man gluttade längst bak i matteboken och utbrast "ja just så var det ju".
Men som Per sa då jag delgav han testfaktan, "men va behagligt". Tror han syftade på de hårda intervallernas slit dag ut och dag in inte behövs på mig, men hur i all världen skall jag få tid till mängdträning hela tiden, det går ju inte i längden. För mängd på en trainer det fixar bara Mazze, å mängd ute i dryga -20 det fixar bara Tom P

onsdag 23 oktober 2013

Det ska börjas i tid

Säker tidigare än så här var skyltningen igång. Men idag var det premiär för mina ögon.
Tomten är far till alla barnen. God Jul på er

tisdag 22 oktober 2013

Även en undergång går över

Nu var det kanske inte riktigt så illa, men det finns inget värre än då en kille blir förkyld. Kände mig stel i nacken, ont i huvudet, och allmänt nerstämd i morse då jag steg upp på väg till jobbet. Fick tankar i huvudet att nu åkte jag på förkylningen som ynglingarna har dragit hem från skolan. Men då jag kvicknade till framåt lunchtiden så insåg jag att det tydligen bara var allmän vekhet som lämnade min lekamen. Finns nu ingen tillstymmelse till ebola eller pest i gubbkroppen, men jag softar från träning även idag som jag gjorde igår, bara för att be safe helt enkelt. Hoppas på en utomhus tur imorrn istället.

måndag 21 oktober 2013

Tänt var det här

Fick hem mina lampor idag, har inte testat ute ännu, bara lite i garaget samt bländat ungarna i köket. ;-)
En ska jag ha på hjälmen, och den andra på styret på min CX (jag har redan en Silva på MTB:n).
Kan av den enkla hemma testen säga att den med dubbla dioder lyser fan riktigt bra också bekräftat av Eva som tyckte jag skulle rikta den där gamla bettan åt ett annat håll. Dock kanske lite otymplig att ha på hjälmen, men där kommer den andra sitta som en fläskläpp, den var grymt lätt dessutom.
Får testa ute någon annan dag, måste ladda batterierna först och hitta en lämplig dag, eller kväll menar jag givetvis.

Varde ljus

och det vart det

söndag 20 oktober 2013

Kors och tvärs i skogen

Strålande väder, konstigt nog blev vi bara två. Ni övriga måste haft nått verkligen viktigt för er för att missa den här dagen. Rutten blev som tänkt men bara ett tag, vi justerade efter som dels då vissa stigar var helt ocyklingsbara, medans vi hittade ett par nya riktigt superba åkstigar.
Vädret var helt perfekt för höstcykling, och vi njöt och pratade strunt i drygt 3h, vi avhandlade hur dagens rutt möjligt kunde påminna om "tyskvägen" och dalgången i Orient på Mallis, snacka om vi längtar dit. Tackar för sällskapet Fredrik, det gör vi snart om.

Min veckas träning summerar jag som väldigt bra, inget högintensivt att höja till skyarna, men en njutningsvecka med mersmak som väntar med början imorrn. Så många rutter och stigar men så begränsat med tid. Har man haft obegränsat med tid och väder som idag kan man ju lalla på till solen går ner med glädje.
Lite bilder från dagen
Ser riktigt lovande ut innan start

Hallå!! Någon hemma?

Sammanbiten kille med västen uppknäppt, här i Älvsbyns Orient dalgång

Hill climb


lördag 19 oktober 2013

Söndagsturen imorrn


Om allt går i lås och vädret är bra så tänkte jag mig en långsväng imorrn söndag. Banan är tänkt som nedan, klicka på länken. Vet inte om alla stigar är cyklingsbara men i värsta fall får vi gå en bit. Ni som vill följa är välkomna. Vi kan samlas hos mig eller  Riström vid 11.00 tiden.
Vissa vägar/stigar är riktigt fina, några har jag aldrig varit på men vill gärna utforska lite.

Ta med lite färdkost då det kommer ta ett tag. Jag satte 25 som snitt men jag tror 23 är mer troligt, så minst 3h blir vi ute. Är vi trötta på slutet så kan man korta av, men vi är väl hårda grabbar eller...?

Garmin Connect - Söndagstur 20131019

fredag 18 oktober 2013

Dubbel upp, dubbelt upp

Blev ett kvällspass så det fick bli lite meckande innan utgång. Monterade dit min Silva lampa på styret, har haft den på hjälmen förut, men tänkte prova nytt grepp på lampposition så det fick bli styret på MTB:n.
Planerna för passet var obefintliga, mer bara lalla på ett tag, så det fick bli lite lallande uppför Storkanis. Nått nytt KOM blev det då rakt inte, men jag gasade inte heller, tog det som ett knappt tröskelpass, skäms å nämna det men jag tog nästan dubbelt så lång tid på mig som Petter förra helgen. På vägen upp så funderade jag ett slag på loppet vi hade, nu kan jag ju inte alla åkares ålder, men jag tror det blev ganska precis i åldersordning mållistan blev. Fredrik kom strax efter mig, å han är ju klart äldre än undertecknad, typ 10h å Petter var väl yngst i gänget. Så nog hör det ihop ålder å Vo2 på ett ungefär i vart fall.
Tänkte ta mig en 20:a till men ides inte vända om utan hornen växte ut och jag gav mig på Slalombacken istället, den backen har jag aldrig tagit mig upp på utan att få sätta ner foten ett par gånger där det är brantast. Men idag så satt segern finfint, kanske inte ska säga utan problem, men det gick bra, klart bra.
Avslutningen på irrandet i mörker blev lite sporadiska stigar i närområdet. Att bara ha en lampa då skall man ha den på hjälmen, i vart fall så blir då jag lite sjösjuk med styrmontage. Men optimalt får nog bli två, och passande nog så ligger ett par kineslampor i röret och åker båt till mig just nu, blir najs

Provade Live runda på min Garmin igen, nu kom jag längre än en meter i vart fall, men dock så glömde jag klicka i dela på Facebook, så det vart ju ingen som kunde se den likafullt. Men tredje gången gillt så järnspikar ska ni få se på liveshow.

Så här såg det i vart fall ut för de som undrade- Och ja helt rätt, det är jävligt lite power i den bärbara datorn just nu


torsdag 17 oktober 2013

Sa du sten?

Min son Jonas favorit uttryck, sa du sten? Jag såg en hel del stenar idag, på alla möjliga märkliga platser, både stora och små. En jättestor finns på bild längre ner.


Ingen snö, inte i glesbygden i vart fall, på morgonen i Luleå så låg det ett täcke av det vita guldet, men som skönt var så fanns inte en flinga i Norrbottens pärla.
Upp på min Scott CX som fått slita ont i terränglådan senaste tiden och gjort det med bravur. Den bara går och går, minimalt med service har jag gett den men den knorrar likafullt inte. Shimano 105 komponenterna (ja förutom då vänster vevarmen som är Dura-Ace) har inte missat en gång, inte en växelmiss och inte ett kedjeskrap eller hopp och då ska gudarna veta att det varit ett par riktigt knaggliga turer bland stock och sen, nästan så att plomberna i tänderna skakat ur. Egentligen behöver man bara 105, jagar man ett par gram så får man gå på dyrare prylar, men ser man till funktion vete fanken.
Nåväl, turen var lite blandgodis idag, med en del avstickare bara en liten bit från den utstakade leden, det är dessa som ser ut som så blindtarmar på kartan. Meningen med dessa är att markera med ett litet sidoskutt just exakt vart vissa stigar börjar. Vädret var grymt, ett par minus men jag frös inte en sekund, skönt helt enkelt.
Angående loppet till sommaren så börjar det falla på plats mer och mer, just nu har jag fasligt svårt att sålla bland alla stigar, jag vill få mer så mycket men samtidigt göra det så pass utmanande på vissa ställen och så pass lätt på andra så alla typer av åkare stora som små, motionärer som "elit" ska känna att banan är trevlig. Just nu kan jag med lätthet få ihop 20mil, men ska försöka behärska mig till ca 90km. Tänkte mig ut imorrn också och reka vidare.
Till helgen kan jag få sällskap med Håkan Hjort, vet inte riktigt vad han tänkt sig, Håkan är ju så mycket snabbare i skogen än mig. Vi får se vad det blir, gissningsvis på söndag har jag tid, personligen har jag ju mer tid på veckodagar. Kanske ett par intervaller uppför backen till TV-masten, med lite rek av skogsvägar i det området?! Jag har en väg som jag skulle vilja testa snart, och den går från Bodenvägen innan Brännbergskorsningen och mynnar ut ovanför Klöverträsk. Någon fler som vill haka på?

Härligt på riktigt

Såg ut som en lajv-plats, en massa fotspår och nött terräng mitt i ingenstans, märkligt

Ett par jaktkojor

Ser ut som på sommarn

Sa du sten?

En Tomte och en stuga till

Stockholms stubbar

Har herr Viktor Brännmark varit här och kladdat i urskogen på nått löppass?

Å vad jag blir less då jag ser sånt här, stolpskott som Leif Ögren (bäruppköparen) som köpt upp Nyfors och låter Älvsbyns enda utomhusbad förfalla. Att dessutom han har låst och bommat igen Älvsbyns enda grustennisbana så den förfaller också gör mig än mer irriterad. Fy för idioter

Lunch, gott

onsdag 16 oktober 2013

Snö eller inte

Vi får se imorrn om det går leta stigar vidare eller om jag snabbt får snitsa om cykeln till vinterdäck. Tanken för morgondagens runda var lite mer stigfinnande, hoppas hoppas

tisdag 15 oktober 2013

Hiawatha

Det vart ett letande efter stigar som inte finns (längre), en del är bara oanvända men borde finnas, och en del finns men är saboterade av skogsmaskiner.



Anledningen till detta crossande med CX är ett par syften med. Grymt kul lalla runt i skogen så här på höstkvisten och leta och då har även ett frö börjat gro i mig att anordna en helt ny sorts "tävling" till sommaren. Just nu är det i planerings stadiet då jag letar lämpliga vägar/stigar/backar/stenskravel/singeltrack osv osv
Loppet kommer bli lite av en överraskning för deltagarna, sträckan kommer bli emellan 7-10mil och kommer passa bäst för MTB, det kommer gå att använda CX men då får man nog gå på ett par ställen, sen är kravet en Garmin typ 800/810 eller 500/510.
I stora drag så kommer det gå till så att man kommer till starten och får banan inlagd i sin garmin och då har man en stund på sig att reka den i sin enhet om man vill. Gemensam start och bara ge järnet, det kommer inte va flaggvakter osv utan det blir egen uppsikt vid vägövergångar och korsningar. Följa rutten och först i mål, ja han var snabbast.
Hur låter detta för er läsare, nått som vore intressant? När (mellan tummen och pekfingret) tycker ni det skulle passa. Jag har tänkt mitt i sommaren då det ändå inte är några andra lopp att ta hänsyn till, och dels som en genomkörare för de som tänkt köra Cykelvasan

Några bilder från dagens rek.

Test så att det funkar för båda prylarna

Här fanns det tydligen en stig

Nån som vet vart?

En jaktkoja

Nån som vet vart?

måndag 14 oktober 2013

Pulshöjning

Har fått ett fenomen i lillhjärtat som jag inte haft förut. Alltså inget allvarligt men mer åt det ovanliga hållet, för min del alltså. Vi tar det från början så skall jag förklara.
Var ju sjuk stora delar av sommaren och därför hållt i min träning långt in i hösten och haft hög motivation. Från jag blev frisk och sen Klassikersatsningen (där många grenar tränades) så har jag enbart kört på cykeln, eller rättare sagt någon av cyklarna. Till skillnad från tidigare år där det varit en massa olika med allt från badminton, löpning, rodd, skidor, innebandy osv osv. Nu kommer säkert det bli lite skidor och rackertsport emellanåt i vinter, men jag ska försöka hålla det på en låg nivå, allt för att väja kroppen med grenspecifikt, dvs cykel. Resultatet hittills har kanske inte rosat marknaden på effektmätaren eller på vågen, där den ena siffran är för hög medans den andra för låg, kanske inte så svårgissat vilken som är vilken. MEN den stora skillnaden hittills är pulsen, den kan jag pressa högre med samma känsla (BORG-skalan). Förr om åren var det tveksamt på ok att ligga och pressa på 90-91 en stund, typ fyror, just nu hamnar jag oftast 93-94 med samma känsla. Trist att pulsen är högre på lägre effekt, men jag tror mig se ett trendbrott på att tröskelpulsen har höjts en bra bit. Tror detta är nått att jobba vidare på så kommer effekten snart också.
Och som den observante då förstår var just 4:or dagens prestation, 6st plitas ner i dagboken. Avslutade efter fyrorna i passet med att cruisa på lagom effekt och ca 85% i ca dryga 20min och det kändes bara soft så där, fantastisk känsla, kunde kört vidare en bra stund, men motocrossen tog slut så då avrundade jag.

lördag 12 oktober 2013

KOM Storkanis

Ja inte vart den nån myskoxe som fick ikläda sig den rollen som kKungen, men dagens tungviktare slogs om 7:e platsen. Spurtade förbi Per på slutet men jag slog av där jag normalt i ryggmärgsreflexen slår av klockan på träning, men då hade dom tarmarna flyttat linjen till 15m längre fram så jag hann undra en mikrosekund varför Per fortsatte trampa tills jag insåg misstaget. Nåväl inga miljoner på spel, jag var nöjd ta mig upp, var bara 25sek långsammare än ifjol trotts dryga 10kg mer i vikt, rent träningsmässigt ligger jag spontant bättre till.
 
Lagomt uppvärmd i mitten på backen 10 m efter Per
Resan upp då, jag tog det som tänkt rätt soft i början, fick mig en "uppläxning" av Lundberg på mitten då jag fortfarande kunde prata med åskådarna. Slog följe mer Per mest hela vägen och såg att han var lite sliten så därav ett spurtförsök som startade då jag var ca 30 meter bakom han.
Gillar inte rullgruset då jag gärna vill ställa mig upp och trycka men då slirar det bara.
Åt småsparvarna Petter och Janne gick inget göra åt, tyvärr var våran benget Boldrup krasslig så den lättaste vi hade var Engman som då också blev bästa röd åkare. Nästa år kör vi med enhetsvikt 100kg, cykel och åkare, det blir ryggsäck för smågrabbarna, tung ryggsäck.
Tiden då, ja tror jag och den andra tungviktaren kom in på 18.13, endast slagen med 33% av vinnaren Petter som hade 12.11 och slog den omöjliga tiden från 2011 med nästan EN minut, grymt var ordet.
Bilder lånade av Kurt och Krister, tackar för det...

Efterföljande årliga bowlingdrabbningen, detta var första året jag kunnat deltaga. Så då fick jag visa vart skåpet skulle stå och rullade in 183p och blev mästare fram till nästa år. Man får vara glad för det lilla...

Alla utom Kurt som tog kort
Man ser ju nästan magrutorna...nä förlåt det var ju tröjan

fredag 11 oktober 2013

Men så himla

Jag som tänkte träna ute idag, yngsta grabben sjuk hemma - träning utgick
Jag som tänkte träna inne istället sedan ikväll - träning utgick, ingen riktigt orsak förutom att tiden till ansträngning tog slut.
Jag kör ett långpass imorrn istället, syns på kanis, jag kommer uppvärmd. Nån som tänkt ta i så där lagomt? Jag siktar på sub 20 min

torsdag 10 oktober 2013

Trall pass

Lite lugnt på en spinningcykel i ett hörn på jobbet i 40 minuter blev dagen, som sköna de där rulla passen ändå. Motocross som sällskap...

onsdag 9 oktober 2013

Lidl

Då har jag lyxlyxa till det idag, kört två pass. Tanken var slå tre mygg med ett slagträ och testa Garmin Live runda med min nya 510.:a medans jag cyklar till Laver och fotar lite ruiner i gamla gruvsamhället. Nu blev det inget utav det då ösregnet kom exakt då jag klev utanför porten fullt påklätt i träningskostym.
Så det fick bli gubbspäkning på trainer tillsammans med motorcross på datorn. 6st 4min blev glädjehöjaren på förmiddagen. På kvällen så fick det återigen bli motocross på datorn och samköra det med en svettpöl skapad av 2*20min pass. Faktiskt inte så trött just nu, men morgondagens uppstigning med tuppen lär bli svårare än normalt. Får svälja telefonen så det inte går slå av den i sömnen.

tisdag 8 oktober 2013

I Frysboxen

Behövde lite större plats för frysta varor, så investering av nytt frysskåp var nödvändigt. Med Mazzes eviga tjatande om styrketräning för cyklister så  spenderade jag och Joakim kvällen med att lyfta ut en gammal och lyfta in den nya skåpen längst in i förrådet, vet inte riktigt om jag tycker styrketräning är nått att satsa på.
Sen skruva lite för att vända dörröppningen, gluttade lite i instruktionsboken och hittade detta fullt informativa bladet. Vet dock inte riktigt hur jag ska tolka det eller vad som egentligen menas, är inte riktigt säker på att han som skrev och ritade detta var helt nykter heller... :)


måndag 7 oktober 2013

Crossandet fortsätter

Ny vecka, nya CX äventyr. Hade lite tidsbrist så det fick bli en enkel 2h. Körde till tv mastens backe och drog den två ggr. En full fart och en så där lagomt tröskel fart. Rätt nöjd över effekten på den första, det är ju ändå höst och lågsäsong. 302w på 13.40 är nice.
Knäppte lite bilder i viloperioderna. Vädret var höstkanon, hoppas det håller i sig ett par veckor till.



Strålande dag
Masten från andra sidan
Vart tog vägen vägen?
Lågvatten
Övergiven "tempohoj" i skogen

fredag 4 oktober 2013

Rullar i Dimman

(sent inlagt text sedan fredagsturen)
Ja då var jag på CX:en igen, vilken fin träningsvecka med lite så där lagomt hårt men långt (för min del) cykling. CX Scotten har fått beänna färg och jag är nöjdare för var gång jag grenslar den.
Dagens runda började mot Granräsk, sen naturligt nog mot Arvidsträsk, sen vänster efter Storsundsvägen och in den så kallade cykelvägen som ansluter invid det gula huset vid jvg övergången efter Lillträskvägen, ja det gula huset har nån stulit för it is no more, vet skam vart det tog vägen förra året typ. Sen en okänd genväg föbi vad jag tror inspelningsplatsen för Grabben i Graven Bredvid. Vänster vid Öhmans sågen och grusvägarna via Snöbergstjärn och ut vid Korsträsktippen. Därefter genade via vad jag minns en helt kass stig (och jag hade rätt) där det blev lite promenad i värdelös terräng, lite blöt om fötterna via Altuna hemöver vilket gjorde et tripp på 70km i delvis dimma.



Det finns en del fina rundor runt om e terränglådan ändå, trotts att inlandsisen släpade med onödigt mycke stenskravel i inlandet som gör stigbeståndet lätt begränsat.
Då var den träningsveckan all och vi spår i kristallkulan vad V41 har att erbjuda. Fortsättning följer.

På väg mot Granträsk efter en kort pulshöjare
Dimman i fjärran


Kom helt plötsligt närmare

Grabben i Graven bredvid platsen?

Jag visste det, men förnekade vägvalet in i det sista

Svårcyklat

onsdag 2 oktober 2013

Mastigt

Ny rutt med Garmin Connect. Kul funktion då man kan sitta på dötiden på jobbet och finurla vilken rutt man ska ta på nästa runda. Dagen blev lite okänd grusväg till Pålträsk, en liten pulshöjare upp till TV masten, delar av brännbergsrundan där en grusväg som man kunde gena tvärs över utforskades och sen en gammal goding från Laduberg till Kolkstrand och sen via gamla järnvägsbron och hem. Summa 60km CX ca, mycket bra pass, tänk om man kunde få till sånna här 4 ggr i veckan, då jäsiken.



Ett nytt segment la jag in och det var stigningen upp till Tv-masten, från kurvan och upp till där vägen delar sig vid bommen. Man kunde ju fortsätta också längre upp men jag tänkte att den delen plogas ju inte och då blir det ingen som prövar lyckan på vintern, eller ska jag va ärligt var jag tillräckligt trött just där. Upp på cykeln och pröva.

Några bilder han jag med på denna utforskningsrunda också.

Vägen mellan Vernerslund och Pålträsk

325m mast + 280m berg blir högt

Här var jag trött

Fina vägar innanför Brännbergs rundan

Och ett inte så fint hus mitt i skogen, har nån verkligen bott här?

Blev lite jobbigt hålla farten ibland, lustigkurrar