torsdag 26 maj 2016

Nu vet jag...igen

I vinter vår så körde jag bara korta hårda träningspass, gjorde nått test då och då både med effekt och även uterundor.Nu senaste tiden har jag bara kört långt och lugnt, lallat runt på min MTB. Skillnaden på utfall då, jo återigen kan jag konstatera att korta och hårt ger mig väldig sparsam utveckling, kör jag däremot långt och hyfsat lugnt så ökar jag prestationen rejält. Testrundan är densamma som tidigare i vår och då var det inom en minut jag lyckades förbättra mig, idag så förbättrade jag den 5 minuter!! Både för och nackdelar att konstatera detta, det är ju satans mycket behagligare att rulla runt och vissla mot att ha tungan i marken av utmattning, nackdelen är då att man får bo på cykeln. Men jag tar det som ett konstaterande, jag behöver ju inte träna med nått mål egentligen.

2 kommentarer:

 1. Det där har du väl egentligen vetat sedan länge, har för mig att du för ett antal år sedan fick ngt program med 8 min Iv och andra hårda IV av Per tror jag och blev sämre. Men när du sedan körde lågintensivt men med mer volym gjorde du dina bästa säsonger nånsin, ex sensommaren/hösten 2014 var du väl i grym form om jag minns rätt.
  /Fredrik

  SvaraRadera
 2. Jo jag vet detta därav rubriken :-)

  Men du kommer ihåg detaljer mer än vad jag själv gör inser jag då du skriver det om iv passen av Per. Det var ju katastrof på riktigt.

  Hade varit mer tidseffektivt med korta hårda, har inte lust eller tid med att bosätta mig på cykeln. Men jag har en bättre egenskap i tekniksporter som inte kräver timmar :-)

  SvaraRadera