tisdag 29 april 2014

Mallorca 2014 dag 1 - Lost in space

Tysk precision är en myt, min syster har hävdat det förut och nu är jag 100% säker, tyskar är allt annat är precisa. Jag säger som herr Larsson, "jag tar det från början"
Som ni vet så har 2014 varit allt annat än en trevlig tillställning hittills, och det fortsätter på den inslagna vägen.
Morgonen började väl ok, vi höll på att krocka med ett par älgar men inget större palaver, och incheckningen på Kallax flöt på rätt bra, men sen började det spåra ut mer och mer.
Utspilld drick på flyget är en bagatell men värd att nämnas, sen att tyskarna inte kan lyckas med att placera en 8-åring tillsammans med nån av deras medföljande föräldrar är en gåta, vad är det för blindstyre vid datorn liksom. Men Lufthansa skall ha en eloge ändå, men jag börjar ana oråd. Att servera allsköns förtäring gratis såsom mackor, kaffe, öl, vin, sprit gör mig i efterhand misstänksam om att de försöker släta över deras i övrigt misslyckade försök till att driva flygbolag.
Tror ni det kom nån eller ens några väskor fram till Mallorca, nehejdå, inte en endast pinal dök upp, inte heller en cykel av nått slag. Så det blev till att anmäla skiten försvunnen. Nån cykling imorgon känns väldigt avlägsen. Vi får väl se om prylarna dyker upp, det blir i vart fall ett samtal på morgonkvisten, hoppas man kan få nån form av ersättning.
Hyrbilen blev lite strul med också, också där tyskarnas fel. Då vi letat och letat våran hyrbil på Goldcars uppställningsplats och i början av letandet omedvetet avfärdat den bil som en familj höll på att packa full med grejer, så insåg jag att det var ju våran bil som packades. En tysk familj försökte med gott samvete överlasta våran bil med en massa barn och väskor. Efter lite språk utbyte "its my car, i have the key" så flytta dom på sig, dont mention the war!
Framme på hotellet så mötte våra sällskap för vistelsen upp och hälsade oss välkomna. Att Spanjorerna inte lyckat med våran önskan om rumsplacering är ingen nyhet, det finns dock ingen myt om Spansk precision att slå hål på, så här på än är det exakt som sig bör. Inga överraskningar med Balearernas invånare inte.
Ett par stora goda pizzor på rummet fick avsluta kvällen, ja eller att duscha och sätta på sig samma kläder får bli grand finale på Tisdagen. Vi håller tummarna för att imorgon är en annan dag.

1 kommentar:

  1. Så sjukt irriterande. Jag brukar tänka - "Tänk om min cykel inte dyker upp". Hittills har det alltid löst sig. Du hade extremt otur, och inte verkar det varit bra i övrigt. Nu hoppas jag de snabbt letar rätt på cykeln och att ni sedan får "tur" på resten av resan.

    SvaraRadera