onsdag 23 april 2014

Tokskallar

Drog en rutinrunda på eftermiddagen, dvs broarna runt, fantasin flödar. Men vilka galningar det finns i trafiken. Vid Gulf fick en mamma med två barn för sig att promenera rakt ut i trafiken iofs på övergångsstället, men nån form av självbevarelsedrift verkade dom då helt sakna, visst att jag på cykel kanske inte åsamkat dom livshotande skador, men bilen som också fick bromsa med tjutande däck hade nog inte gjort åsynen så vacker utifall det blivit kontakt. Att sen dom stannade och gjorde ett par hockeyfinter mitt på vägen gjorde det inte lättare passera utan att träffa någon. Har ni tänkt stövla ut, gör det då, tveka inte mitt på vägen som nått taget ur nån tecknad film, suck.
Sen vid Stockforsbäcken i höjd med tennisbanan så stod det en bil på parkeringsplatsen, jag såg den länge och hade den inte så mycket i farozonen då den faktiskt stod på andra sidan, dvs i körriktning mot Vidsel. Givetvis precis då jag kom susande i typ 42 (jo det var medvind) så fick gubbfan för sig att göra en u-sväng och gasa mot byn, problemet var bara att riskokaren som fanskapet körde hade svängradie som en oljetanker så han var ner med hjulet i diket på min sida, det hade blivit tajt om han hade gasat upp och kört ifrån mig, men istället stannade idioten, jag låste båda hjulen för att inte braka in i bakändan, klickade snabbt ur ena foten och gled upp i jämnhöjd med blindstyret. Med pulsen nog hög innan så reflexhandlade min vänsternäve och bankade med full kraft den i taket på bilen, två gånger dessutom. Hoppas det blev ett par rejäla bucklor. Tror att gubben skämdes och blev vettskrämd (för det blev då hundskrället i baksätet såg jag). Bilen såg jag aldrig till mer, den kom aldrig och körde om mig, vart den tog vägen har jag ingen aning om. Fan vilka stollar, inte konstigt det blir olyckor.

2 kommentarer:

  1. Har stött på en hel del ouppmärksamma bilister sista tiden, har även noterat en del som sitter o "mobilsurfar" o sms ar vid ratten.
    /FR

    SvaraRadera
  2. JA, det finns tyvärr en mängd faror ute på vägarna som istället borde stannat hemma.

    Fenomenet med att vissa tror man är skyddad bara för att man kastar sig ut på ett övergångsställe utan att alls titta om det kommer någon/något är fascinerande och samtidigt skrämmande.

    SvaraRadera