onsdag 30 april 2014

Mallorca 2014 dag 2 - Allt är Tyskarnas fel

Till slut så vaknade Tyskarna, 24 timmar försenat så kom dom då, de eftersökta väskorna. Men innan dess så hann det ju gå en hel dag i solen, jag fick slappa medans Fredrikarna körde kustremsan tillsammans med 3 andra norrbottenscyklister.
Ringde en oherrans massa samtal på morgonkvisten, hann med att skälla ut ett resebolag för non existing service, vilket gjorde Maria i telefonens andra sida ledsen i ögat. Jag fick även inse att den utökade reseförsäkringen via villa/hem försäkringen ej var vald, men att VISA kortets skyddsnät i vart fall fungerade, det måste komma från nått annat land än Tyskland, det är jag helt säker på utan att dubbelkolla med Google.
Så det blev att göra en nätt shoppingrunda på förmiddagen för runda slängar 5000 pix, det vart till och med "mutchos" gratias från expediterna, jag tror dom tog en tidig siesta idag.
Eftermiddagen passade jag på att bränna min panna i solen samtidigt som ungarna lekte sjunkbomb i poolen och förhoppningsvis skvätte ner all omkringliggande Tyskar. Innan middagen så vart det en del cykelsnack med Doktor Snuggels och Doktor Bonecruscher.
När vi sedan skulle och handla och äntrar våran extremt nya Citroen Berlingo hyrbil så vred jag av plasten i nyckeln, grymt bra kvalla, den måste vara tillverkad i Tyskland. Plockade isär skrotet och använde bara lilla plåtnyckeln, men se det gick inte, då hade nått snille fått för sig att en Berlingo bör vara utrustad med stöldskydd med id-tag i nyckelsystemet, så det vara bara sätta sig och pussla ihop plasthögen till en fungerande enhet. Förstärkte den med lite eltejp så nu är den bättre än ny. 140 mil har bilen gått sen den lämnade fabriken, men det kanske var att överskrida nån form av hållfasthetsgräns.
Packa upp väskor och montera ihop en cykel blev kvällsjobb. Att då mötas av en lapp i en av väskorna att Co2 patronerna var urplockade och destruerade i nån bunker i yttre Kongo var inte lika kul. Fatta hur många resor vi gjort genom åren och alla gånger med Co2 patroner i väskan, och ingen har opponerat sig. Dom är fanken grundliga dom där Tyskarna.
Nu blir det cykling imorgon, blev ju bara en dags försening så det var ju inte hela världen, skönt med en soft start.
Till slut så kan ni fundera på hur man ser att en bil kommer från Tyskland.
Telefunken på på er.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar