måndag 30 april 2012

Dag 3 - Mallorca 2012 - Team Orbea vann


Långrunda på programmet idag på Anders begäran. Vi andra var lite tveksamma och Johan mest tveksam av alla. 08.00 prick drog vi iväg med medvinden i ryggen och tre droppar som föll innan vi satte oss på sadeln, så fort vi tog på oss regnjackorna innan färd så slutade det droppa.
Färden för dagen gick med start som vanligt över Calvia, sen så drog vi oss mot tyskvägen och hamnade i Buger för ett fika. Johan var så trött och låg på energi så jag trodda han skulle sluka tallriken och allt då han fick in sin pasta tallrik, vi övriga åt en ost och skink macka.  Johan som cyklat som längs 11mil i sitt liv hittills insåg sin begränsning då vi redan nu cyklat 80km och inte ens börjat vända hemåt.

 Kort kartrek av Riström och Johan begav sig iväg mot Hotellet på egen hand, imponerande starkt att cykla 16mil idag varav de sista 8 på mer eller mindre själv i motvinden till hotellet – guldstjärna till dig.

Johan i djupa funderingar

Vi övriga drog mot Pollenca för att köra baklänges upp mot Lluc, mötte Kent och han tog följe. Riström softade uppför backen och Anders ork började tryta efter ett par kilometer i stigningen så han tog egen fart, till sitt försvar så måste jag nämna att han dragit stor del av halva dagen. Kent, Röding och jag följdes i lämpligt  tempo hela vägen till bensinmacken i samlad trupp utan att förta oss.

Anders törstig som en örn i Lluc, drar fram stora flaskan...

Under nedfarten så observerades en stor reva i Anders däck så det blev raka spåret till cykelaffär för byte av däck, och i och med att det var tub så tyckte meken att han inte skulle cykla på den direkt. Personligen tror jag Anders blev så trött att han tog sitt multiverktyg och skar en reva i däcket vid ett obemärkt tillfälle och sen mutade mekanikern för att slippa cykla hem. Fredrik ringde Nina efter skjuts och då slog latmasken till så även han stannade med Anders för hämtning med bil, 14 mil blev deras resultat, minst idag av oss…

Kan det bli bättre än så här, dessutom medvind

Så det blev Röding och jag kvar som avverkade det sista 5 milen på egen hand i motvinden, endast de hårda av dom hårda vill säga, Team Orbea segrade idag i överlägsen stil. Anders hade ju lovat dra oss alla hela vägen tillbaka i motvinden men nu då han mesade så var det enda han drog var en bärs tillsammans med Riström i väntan på skjutsen av Nina.

Skål

Härligt pass i strålande väder, som varmast var det över +25

Sammanfattning:
Sträcka: 195km
Tid: 7.15h
Höjdmeter: 2093m

2 kommentarer:

  1. Låter underbart, vill oxå ha 20 mil och 25 grader på dagarna.. Hälsa alla //C

    SvaraRadera
  2. Du är så välkommen...ska hälsa.

    SvaraRadera