fredag 13 juli 2012

Där är där man inte är

Varför inte vara nöjd i nuet? Varför alltid sträva mot något annat, ha visioner och framtidsplaner. Vad är fel med här och nu? Beror det på att man inte är nöjd med läget just denna sekund? Varför vilja ändra på nått som är perfekt? Om man äter en god middag, varför längta till efterrätten ,om vädret är kanon, varför längta till kvällen, om träningspasset är super, varför sträva efter att cykla hemmåt?
Ta vara på den tid som är bra för helt plötsligt vänder det och det blir bara sämre, från en topp så är det oftast bara utför, i vart fall till nästa stigning i livet börjar.
Det jag vill komma fram till är att man ska ta tillvara på tiden som man tycker är bra oavsett vad det är. Det går inte spara till sedan, orden "jag gör det sen" skyr jag som pesten. Tänk om det inte finns nått "sen".

Umgås med barnen medan det finns läge för detta, helt plötsligt är dom 20 år gamla och har flyttat hemifrån, då vill jag inte ha så många "jag gör det sen" tankar som är kvar.
Träna mot ett mål som ni tänkt och börja nu, inte sen. Det kan ju vara så att då sen kommer då är det försent.
Varför inte åka och bada medans vädret är varmt, för väntar man så är det sannolikt försent

Visst finns det saker och ting som gör att man inte kan göra saker nu, tex ekonomiskt och tidsmässigt kärvt, men om man rannsakar sig själv så är det väldigt få gånger egentligen som man kan skylla på något vettigt.

Läser ni ovanstående ett par gånger så inser ni att de flesta människor motsäger sig själv. Ni är eran egen tjalle tvärvigg, de flesta strävar mot något annat i livet aldrig nöjd här och nu, men vill samtidigt inte göra saker nu utan "spara" det till sen. Varför blir det så?

Njut av nuet och gör det ni tänkt så snart som möjligt, livet är för kort för att slösa bort

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar