torsdag 30 januari 2014

70w efter

Prövade igår kväll den där dumma FB självplågeriet som vissa Piteåpojkar pysslat med. 5minuter så hög effekt som möjligt (målet är minst 400w). Självklart är det ju Måns som ståtar med 408w, Johan N visar upp också 400w men det saknas 45sekunder. Jag jobbade lite annorlunda och körde hela tiden ut 5 minuter, men den där fjantiga sifferkombinationen av 331w var inget att köa in med de hårda grabbarna. Satan 400w i 5 min, det kommer aldrig gå, finns inte en sportmössa. Jag måste träna in att ligga så effektivt som möjligt på rulle istället.

17 kommentarer:

 1. Träna på du som du gör det räcker säkert nog så långt skulle jag tro. För ditt mångsidiga idrottande ger säkert volym även om du nu inte trycker höga watt som vissa andra...

  SvaraRadera
 2. Själv kör jag ett 10min test istället, men så bor ju jag i Västerbottens inland:-)

  SvaraRadera
 3. Jo Mazze det räcker om vi skall köra badminton/cykling/tennis/motocross/löpning/bowling/golf/softball/enhjulings/skytte kombinations grenen nån gång. Men i ren cykling så funkar det inte längre.

  Samuel, jasså det roar ni er med där inne, är det 400w på 10min som gäller då? Bara för att va lite värre :-)
  Dom där britterna kör ju 400w på 59 minuter, men då vill jag inte veta ingredienserna i den soppan dom slevar i sig

  SvaraRadera
 4. Haha ja den soppan måste det vara drag i:-)
  Satte en 10 på 395w i söndags, så måste hitta 5w till nånstans under vintern:-)

  SvaraRadera
 5. Om du får några watt över så skicka mig ett gäng också, jag håller inte 400w i en minut ens, men då tränar jag ju inte, jag cyklar bara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer nog ha ett visst behov av alla watt jag kan få till sommaren.. Har dock ett par kg över om du vill ha;-)

   Radera
 6. Jamen det är ju det jag säger Stefan! Tyckte du skrev tidigare att du bara cyklar för att ja cykla och att tennisen är A-sporten för dig. Då äre enligt min mening ok med 330 watt alla dar i veckan :-)

  SvaraRadera
 7. Nä, inte A-sporten, lirar ju bara typ 1-2 ggr vecka, men det är den just nu roligaste sporten och där jag har störst utvecklingskurva, sen skall jag ju varken tävla eller göra nått annat med tennisen, men kul är det och ännu roligare till sommaren då vi får nyttja våra helt nya banor i älvsbyn, nice.
  Cyklingen skall jag ju inte heller tävla nått i, nått motionslopp blir det ev om jag hittar nån fin rulle ligga bakom :-)
  Men 330w är ju skitdåligt, på 15 min ifjol hade jag ju 320 som bäst (iofs ute), så nog tycker jag att man borde kunna mäkta med 350 på 5 min ändå, ifjol så hade jag ju 350w på 4*4 å nog fan borde det funka iår också, men det är ju inte Maj ännu...men fortfarande tränar jag inget, cyklar bara (som Micke konstaterat sen tidigare)

  SvaraRadera
 8. Å så är det i den underbara sporten cykel, jag citerar A Nilsson - "Den som tränar mest vinner"!
  Men det visste du säkert redan. Förresten körde du inte efter nått program från aktivitus eller kommer jag ihåg fel? Såna färdiga program är kanoners förutsatt att man har tiden att genomföra de planerade passen givetvis ;-)

  SvaraRadera
 9. Samuel, komma här å prata om övervikt på en lite räka som knappt ger utslag på vågen, kom igen då du passerar +90kg :-)
  Mazze Jo ett program från Aktivitus helt klart, men du sa ju själv att den som tränar mest vinner, inget svårt alls egentligen. Programmet är ju anpassat efter mig och mina förutsättningar så det är gjort för 3,5-5h i veckan, och komma och försöka konkurrera med er grabbar som kör +600h/år då blir det genast problem, oavsett hur exemplariskt programmet är. Jag kör enligt detta nu fram till maj så utvärderar jag sen, måste ju få ge det en chans för att få se vad det egentligen ger. Men hittills vete fan, men det är ju bara ett par veckor in i det ännu...

  SvaraRadera
 10. Se tiden an Stefan! Sen ska du se att Mallis cyklingen boostar... Det hoppas i alla fall jag :-)

  SvaraRadera
 11. Nä överviktig är jag nog inte, men det här är ju ibland en rätt sjuk sport.. Så för att nå toppformen ska jag ner ett par kg, men än är det ju bara Januari:-) själv ligger jag på en veckodos kring 7-8h, får se hur långt det räcker.. Skulle önska att man kunde cykla det dubbla, men den tiden finns inte. Istället får man se till att varje pass fyller ett syfte, men mer distans vore inte fel.

  SvaraRadera
 12. Sluta deppa Stefan du får ju åka till Mallis o cykla till våren! Du gör ju aldrig såna watt inne som du gör ute, själv ligger jag ca 50W under mina 20:or från i somras.
  - Att 400W i en timme luktar doping, det håller jag inte med om, finns många som håller den watten.
  ex Gustav Larsson har väl ett FTP på ca 470?
  http://www.trainingpeaks.com/av/R2NO7JUZSERODM4RZYGX2Z4YRE
  Du kan ju inte jämföra 45 åriga motionärer med 30 åriga proffscyklister??
  /Fredrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätt Fredrik, en massa gubbar som jämför oss med eliten, inte underligt om lusen försvinner och humöret sjunker.. Vi ska då ha kul i maj då får watten vara det vi häller i strupen och skratten vara många ;-)

   Radera
  2. Du har rätt CE, jag ska sluta jämföra mig med eliten Måns

   Radera
 13. Jo jag är faktiskt lite deppad, jag trodde att att detta året skulle bli halv ok, men nya programmet och inte en enda sjukdag hittils. Cyklingen har känts bra men effekten är inte ens där den var ifjol (och då cyklade jag knappt nått).

  ang doping så går våra meningar isär rätt rejält, bara för att flera klarar det säger mig nada, mörkertalet i min värld är stort, jättestort.

  SvaraRadera