fredag 24 januari 2014

Rapportering dag 1 Umeå tennis

Vilken dag, som en berg och dalbana utan säkerhetsbälten. Vi börjar med Joel som gjorde en kanonmatch, vann första set efter underläge 1-4 i tiebreak men vände till 7-4, starkt. Sen gick andra set till motståndaren efter monsterlånga game vid 4-3, de två tog säkert 15-20 min stycket, phu. Sen så avgjordes matchen i supertiebreak där Joel tyvärr förlorade med 6-10.
Jonas hade en lustiger dag, första matchen i herrar B-klass där motståndet var i 30+ års åldern med helt ok men Jonas gick ändå segrande ur striden på ett ganska enkelt sätt. Nästa match var i herrar A-klass där motståndet var en ett år äldre kille som han förlorat mot i höstas med klara siffror 1-6, 1-6, men som han pressade till ett avgörande set men förlorade med 6-2, 2-6, 4-6, synd för den matchen hade Jonas som i en liten ask men blev lite mentalt trött och enligt min mening mycket låg på energi. Det är sånt som man inte märker själv då det kommer smygande, men lite energitapp och fokus försvinner som ett brev på posten. Så i fortsättningen är det jämt intag av halvlångsamma kolhydrater i form av typ banan som gäller. Men man lär av sina misstag och Jonas hade chans till bättring redan senare under kvällen. Och som han tog den chansen, motståndet var en 4 år äldre kille som dessutom jobbar som tränare i Kramfors TK, riktigt snabb och första seedad i turneringens Herr B-klass. Men Jonas höll jämna steg och vann rätt klart 1:a set med 6-3 efter i det närmaste prickfritt spel. andra set efter en nagelbitare där Jonas snabbt kom i underläge men knaprade sig närmare och närmare skrevs setsiffrorna till 4-6. Sista settet gick efter en stenhård holmgång till ett avgörande tiebreak, och där visade Jonas klart att han är på stark frammarsch. Med kramp i motståndarens ben så styrde Jonas spelet med den fina fysik han har och trotts han var inne på över 5h30min spel idag så såg han i det närmaste oberörd ut och vann rätt klart med 7-4, en riktigt riktigt bra skalp att skörda.
Då blir det en match till i morgon kväll och vi hade ju aldrig trott att han skulle gå vidare till den så vi var tvungna kolla upp hotellbokningen och om det fanns lediga rum, men det skulle som tur var inte vara några problem så vi hoppas nu på vinst i den kvartsfinal matchen och en övernattning till i Umeå. Joel han fortsätter sitt polspel under lördagen, men där verkar det redan vara klart vem som är vidare då det bara är ettan som avancerar, men två fina träningstillfällen bjuds det på, så nyttigt så nyttigt.
Summa summarum en oväntat dag, hade vi hoppats på avancemang för Jonas så var det mot det sämre lottade motståndet i A-klassens första omgång, absolut inte mot den högste seedade i B-klassen i en åttondelsfinal, men utvecklingen går framåt, och idag så stavades den banan. Nu sova och sen en 900:- frukost, night!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar