torsdag 9 januari 2014

Rätt sport, jo absolut

Ser man till att välja sport och välja rätt så har man ju faktiskt prickat helt mitt i bullseye. En sport som man kan späka sig med när man vill, hur mycket som helst utan risk att bli skadat nått nämnvärt. Jämför man med andra sporter så sliter nästan alla onödigt mycket på kroppen. Löpningen så är det en massa belastning på knän och fötter, ser man till lagsporter såsom fotboll och liknande så är det ju massa skador på utövarna och ta då i beräkning att det är på fräscha ungdomar. Skulle en knappt halv hundraåring ge sig på såna utsvävningar så är det ju bara hala fram kryckorna ur förrådet och tejpa fast dom på armarna permanent. Ska man utveckla ytterligare problemet med lagsporter så är det ju ett gissel, hur ska man hitta en drös likasinnade som man ska tampas mot, och hur många av dom har tid när man själv vill. Det är ju nog svårt att hitta en lämplig motståndare i badminton då lusten att träna faller på, att dessutom hitta en som är bra nog är ju en ren utopi.
Nä fan, cykling det är grejen det, man kan inte undkomma med att det inte passar eller man ingen har att cykla med, sen om man har latmask det är inte cyklingens fel. Att man sen är klippt värdelös på att cykla det är oviktigt, det är nyttigt så inni vassen. Det finns en till sport som jag kan spontant komma på är ganska skadebefriad också, men det är simning, problemet med det är ju att man saknar egen bassäng och öppettiderna på  den i byn sällan välkomnar mig på de tider jag vill stilla min träningslust mitt i natten, ja iofs så har jag en egen bassäng av svett i garaget, men det förutsätter att jag fått cykla först. Så cykling fan va bra...

8 kommentarer:

 1. <3 vilken härlig jordnära kärleksförklaring! Håller helt med dig. enda nackdelen (men också skönheten) med cykling är just att skadorna kan uppstå om man inte kommer överens med tekniken (och ställer in saker fel, som sadeln i mitt fall som ju orsakat krånglande knä i höstas). men när allt funkar - helt perfekt sport! :)

  SvaraRadera
 2. Ja Stefan Rätt sport, jo absolut. Du ser trots min höga ålder så kan jag ju släpa mig fram på cyklar av alla modeller.
  Sen att det går tungt eller man tycker det själv så kan man ju inte ligga på TOPP hela livet.
  Fortsätt att cykla jaja svettas i ditt garage så får du ha din hälsa och må bra för det är väl ändå viktigast.
  Trampa på så möts vi i Arnemark till våren.

  //Kurt

  SvaraRadera
 3. Helt rätt och bra skrivet. Cykling is the shit. Vad gäller simning så fungerar det inte med mina knän, så inte ens den sporten platsar i sammanhanget...

  SvaraRadera
 4. Längdåkning Stefan, längdåkning. Bra träning för hela kroppen muskulärt och fint för syreupptaget. Skonsamt dessutom. Visst hör du att jag låter hurtig som en gång Gunde?...... :-)

  SvaraRadera
 5. Katja: Tack, så fel och så rätt sport på samma gång, märkligt eller hur
  Kurt: Jo absolut, vi lär synas, jag tar din rygg
  Tomas: Märkligt, det har jag aldrig hört talas om, men nån ska ju va först med att ha ont i knät med simning
  Daniel: Njä, jag måste ha en rejäl morot för att ge mig ut och åka skidor, gick an som en galärslav ifjol (i mina mått mätt), och det var en plåga va ute och frysa varje gång, aldrig en meter njutning om jag ska vara helt ärlig, iår blir det nog nada noll zipp skidor

  SvaraRadera
 6. Skador bland simmare är inte helt ovanligt. Axelproblem dominerar men även knäproblem förekommer. Knärproblem finns nog främst bland de som simmar bröstsim. Jag hade själv problem med knäna vid bröstsim, men det försvann gradvis allt eftersom jag fick lära mig att simma bröstsim med armarna och inte med benen.

  SvaraRadera
 7. Vad kul att du låter positiv igen Stefan, ser fram mot många långa glassfärder i sommar och vår !!!

  SvaraRadera
 8. Dont hav to high hopes CE, det är mycket tennis på en sommar, men nått pass skall vi väl få ihop ändå.

  Sport som är utan motverkande rörelser, dvs cykling simning är ju inte så skadedrabbade generellt

  SvaraRadera