söndag 26 januari 2014

Rapportering dag 2 Umeå tennis

Joel vaknade morgontrött då han turnering efter turnering får spela 08.00 matcherna till juniorens fasa. Seg som en kola så gjorde han ändock en helt ok match mot mycket bättre motståndare. Slagen sitter mycket bra då Joel kommer rätt till bollen, det han har att jobba på i dagsläget är fotarbetet, mycket fotarbete. Dagens andra match var Joel igen och nu var han lite mer vaken, men lite magont störde, men matchen var på förhand vunnen av den mycket bättre Agust. Summa helt ok helg med mycket bra motstånd och utvecklingen går starkt framåt.
Jonas fick vänta hela dagen till 19 tiden för sin kvartsfinal mot en före detta älvsbybo Johan Öqvist. Johan är mycket bollsnål och släpper inte många misstag från sin racket, servarna han har är otroligt säkra med en andra serve som är exakt lika som hans första serve, imponerande stabil. Jonas tryckte på hårt i första set men tyvärr är det exakt det spel som Johan behärskar bäst så setsiffrorna blev klara 1-6 till Johan. Andra set så ändrades taktiken lite med mer "rull" med överskruv på bollen och vips så kom poängen direkt. Problemet i stora hela var servereturerna, Johan missade endast en och Jonas missade 16, det gjorde hela matchen till Johans favör med 1-6 och 4-6. Summa för helgen en mycket bra insats med idel bättre motståndare, en liten plattmatch i herrar A-klass men det uppvägdes med råga med skalpen mot favoriten i B-klass. Utvärdering efteråt blev några punkter att jobba på och Jonas börjar redan idag grymt taggad.
AO finlaen blev lite märklig men gratulerar till Stan the Man, alla vinser är en vinst, synd på Nadals skada men det tillhör spelet.

Nu tänkte jag ta veckans andra träningspass, synd det redan är söndag dock, men vad gör man liksom. 2*20 here we come, kanske toppar det med 7*4min också bara för lite kompensation :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar