torsdag 27 oktober 2011

4*4 = 45min

Gårdagen var ett snabbt och förhoppningsvis effektivt pass, 4st 4min intervaller med 3min vila, första på länge och helt enligt planerat så gick det tungt, dock hade jag intervallwatten på perfekt nivå så jag inte gick över syratröskeln på sista.
Saknar min Garmin 705:a och har inte fått tummen ur att köpa en 800 ännu så jag får förlita mig på Fortiuswatten, men jag har trimmat in exakt hur jag ska kalibrera inklusive lufttrycket för att det skall överensstämma med Powertapwatten perfekt. Förstår inte ni andra med Fortius trainers hur ni kan få sånna glädjewatt. Har för mig att visa cyklister som inte alltid har det varmt inte får sin Fortius att lajja mot ett PT watt, det skiljer ca 15-20% som Fortiusen visar för mycket.
Nåväl det viktigaste är väl att den visar likadant från gång till gång, vilket annars kan göra effektträning rätt vansklig.
Total tid för dagen med uppvärmingsfas och nedvärmning blev exaktemente 45min.
En av sönerna satte sig också på den andra trainern för ett pass samtidigt som mig, helt logiskt så satt han i vindskydd bakom mig i garaget, men han tyckte inte det gick nått lättare för det, förstår inte vad han menar...

2 kommentarer:

 1. Kul å se herrn klämma liite intervaller, det gör dig staark jag lovar...
  Va kul att du fått med sonen i träningen... Konstigt! I lä borde han ju ha 30% mindre luftmotstånd än dig...
  ;-)

  SvaraRadera
 2. Nja vi får väl se om det, intervaller gjorde då mig inte starkare till iår, utan bara vekare mot året innan, men visst några fyror ska jag nog klämma ur mig emellanåt, men inte många

  Vi kom på varför det gick tungt får Joel, det var ju kantvind, jag har ju fläkten på sidan numera :-)

  SvaraRadera