måndag 3 oktober 2011

En rofylld upplevelse

Då man inte aktiverat kroppen med en grenspecifik sysselsättning så blir det onödigt tungt första gångerna, oavsett hur bra tränad man är i annat. Har man cyklat mest hela sommaren och varvat med lite löpning så blir man inte automatiskt bra på rodd, eller kanske grammatiskt korrekt mindre dålig.
Kvällens pass under de lugna timmarna på jobbet, kunde iofs vara rätt många timmar det normalt sett, så aktiverade jag kroppen med fysisk bestraffning på Concept2 model E.

2000m fick räcka så här i inledningsfasen på vinterns alternativa träning.
Personliga rekordet på 6.53 fick stå sig med råge, får se om jag utmanar det så småningom, men idag var jag då en minut ifrån, utan att kanske förta sig pulsmässigt, men jag tror vissa outnyttjade sommarmuskler kommer knorra under morgondagen. Vet inte om det riktigt ger nån effekt inför sommarsäsongens utmaningar, men den som lever får se, och på tal om får så leder det osökt in på bildgåtan. Inga gissningar har inkommit på den lite halvkassa mobilbilden som tyvärr inte gjorde sig rättvis, men det såg rätt häftigt ut live då pannlampan svepte sitt sken över 50 par fårögon i en närbelägen hage som alla tittade på mig och förmodligen  funderade på vad för gammal konstig varelse som återuppstått från dinosauriernas tidsepok och försökte inkräkta på deras revir.

Imorgon verkar det som om det blir löpträning med en klubbkompis, men den dagen den sorgen.

3 kommentarer:

 1. Roddmaskin, usch ja!
  Passa dig Stefan, jag fick ont i knäna när jag körde roddmaskin. Gillade inte mina knän alls :-(
  Men som du själv sa, vi är olika å all tortyr är bra tortyr ;-) Bildgåtan: Aha, de tänkte säkert "Vad faan äre där för en fårskalle?"
  Hehehe!!
  PS Polar T31 uncoded precis beställd från bike-discount, enl Ulfs rapport fr ikväll går den okodade helt utan störningar så nu är den beställd... DS
  Du gör det bra som springer... Kör på!

  SvaraRadera
 2. Har aldrig några problem med skador under mina fysiska utövningar, ingen smärta efter lidingöloppet att nämna, inte ens en liten blåsa ens, inga knäproblem efter rodd eller liknande, men den psykiska smärtan då jag tänker tillbaka på min tid utan varken VR trainer eller TV i garaget, den var inte att leka med...

  SvaraRadera
 3. Hahaha!
  Rätt såå... Då är du ju på rätt väg, den enda sanna vägen... Ser du ljuset? :-)

  SvaraRadera