lördag 15 oktober 2011

Förnedring

Kung på Storkanis har fått en ny på tronen, Andreas var inte ens på pallen idag, slagen av en tabata virutos alias Erik med en hårsmån. Men åt ungtupparna med magrutor, skidåkarna Viktor och Julius gick det inte göra någonting åt, dom drog som en avlöning redan i starten, jag tror jag var 10 meter efter på 20 meters cykling.
Gemensam start var inte min kopp Te, tog nog i lite väl i början för att krokna i mitten och överleva i slutet, var 2.16 efter min egen tid från ifjol, utebliven cykling kan ha en del i det hela.

Vinnartiden var helt otroliga 13.06, jämför det med min på 19.10 så inser man att jag var en bit efter, han skulle hinna ta en fika och en pinkpaus och ändå vara före i mål. Men man kanske inte ska jämföra sig med elitsatsande  män i sina bästa träningsår strax innan deras tävlingssäsong (medans våran är slut för ett tag sedan), men det är ju svårt att bortse att man är ljusår bakom ändå, men med en ryggsäck med 35-40kg på vinnaren skulle Newtons lag skulle vara mer likställd, så kanske matchen blivit jämnare, viktbestraffning såsom i WTCC vore mer rättvist. Tycker vi kör nedförs nästa år.

Nu är det vinterdäck på enligt Lundberg, men jag lutar nog mer åt att grensla trainern för 6 månaders svettande i garaget. Några löppass skall väl också avverkas, kanske något roddpass, men stakmaskinen och skidorna måste nötas en del för i mars så är det 90km lidande.

3 kommentarer:

 1. Tjena
  Det är alltså Vasan som gäller även för dig antar jag. Samma här, det ska bli intressant och sannolikt väldigt jobbigt.

  Daniel B (Jävre) Piteå CK

  SvaraRadera
 2. Jo, jag har ju plågat mig igenom (otränad) tidigare så jag vet lite vad det handlar om, var dock inte så kul med -28 i starten det året.
  Ska du åka själva vasaloppet eller öppet spår?

  SvaraRadera
 3. Jag ska åka självaste Vasaloppet. Det är premiär för mig så det blir att försöka pricka in några seedningslopp för att förhoppningsvis skutta fram nåt startled. Med ödmjuk hållning och massa träning borde det nog funka.

  SvaraRadera