onsdag 2 november 2011

355ml är mer än 33cl

Världens mest sålda läskeblask, ja spontant så gissar ni till 99% på Coca-Cola, men det är fel. Hmmm då funderar ni ett slag och kommer då ganska omedelbart in på Pepsi, men det är också fel. Kan det då vara Fanta eller Sprite eller 7-up, nej långt ifrån. Outsidern DrPepper då, nej nej och åter nej. Ja inte är det då Norrlandsguld och definitivt inte XL-Cola (om den nu finns kvar) och helt klart inte Pommac.
Nej svaret är den okända MountainDew, så okänd att den måste specialimporteras, finns på ICA butiken i byn, inte billigast men smakar det så kostar det, 14:- får man pynta för en"can"

Va f-n är detta undrar då allihopa i kör, ja kort förklarat typ av kolsyrad apelsindryck med koffein i. Är den god, ja sisådär, inget man hetsar upp sig över dock. Men med lite eftertanke så inser man att vårat lilla samhälle med 9 miljoner invånare inte är den internationella marknadens högborg vilken gör det det än mer imponerande att vi kan stoltsera med två bilmärken ( ja än så länge är det två) och ett eget stridsflygplan, försök förstå helheten i detta med våran svenska lilla plats i världssamhället.
Att vi då inte kan producera mer elitcyklister än vi gör är kanske inte så konstigt med så extremt liten procent vi har att utgå ifrån.
Att U.S.A utgör det stora underlaget med försäljningsstatistiken på läsk är ju givet, men det gör det än mer lite märkligt att det inte är det stora landet i väst med Hollywood i spetsen som producerar mest filmer i världen, utan det är ett annat land, vad gissar ni på?
Och ja, allt är lite större i nordamerika, som rubriken fastslår så är burken faktiskt lite större än normalt.

3 kommentarer:

 1. Har jag aldrig druckit!
  Har dock smakat Jolt Cola, jisses va socker i den du...
  Måste nog testa denna, det fanns ett tag en läskeblask som var cola och apelsin... Få se om den finns på ica maxi storheden eller coop...

  SvaraRadera
 2. Black Orange hette den, minns den mycket väl, min favorit faktiskt, tyvärr så finns inte denna underbara dryck längre. Dock så brukar jag faktiskt blanda själv typ då man äter på Max, 80% cola 20% fanta, blir ganska likt.

  Ica Maxi ha MtnDew...lycka till ;-)

  SvaraRadera
 3. Ahh! Black Orange, så var det tack Stefan!
  Håller med, var min favorit också...
  Näst efter den så måste jag säga, ehh julmust faktiskt!
  :-)

  SvaraRadera