torsdag 3 november 2011

Ta i så man kräks

Ja det har jag aldrig gjort, visst det har varit extremt nära ett par gånger, men inte gått hela vägen. Men det gjorde två av min undersåtar idag, för vad är väl noga utvalda och atletiska 20-åringar på peaken av sin fysiska prestation mot en dryga 40-åring i träningsmässig lågsäsong. Ja tydligen vann den som var dubbelt så gammal dagens fysiska kamp utan egentlig utmaning. Startade med ett BEEP-test som lätt uppvärmning, endast till nivå 10 körde vi, om man inte orkade hela vägen så fick man vila en sväng eller två för att sedan hoppa in i löpningen igen, vilket en del var tvungna att utnyttja. Sen så skarvade vi på med lite cirkelträning med muskeluthållighet dvs utan egentlig vila mellan momenten, armhävningar, sitt-ups, dips, bicepscurl, benböj, tåhävningar i 9 varv till summan av totala antalet repetitioner av endast 112st av varje. Jämn och fin summa men som gjorde så att även de mest tränade fick gå ner på knä på armhävningarna. Sen bara för att avsluta vilodagen på ett värdigt sätt så avslutade vi med ett BEEP-test till till allas avsky. En efter en droppade av, ja jag behöver inte säga mer...
Då jag föreslog att de skulle ansluta med mig för lätt spinning i 60 minuter och 30 minuter på stakmaskinen så skakade alla på huvudet samstämmigt och gick (kröp) mot bastun istället.
Alltid lika skönt att tvåla till dagens fredsbevarande killar och tjejer.
Så värst mycket grenspecifik träning fick jag mig inte så jag får ta det som en mellandag, ladda med lite god mat imorrn för att ev köra ett trainer pass på lördag, vi får se vad motivationen är på för humör.

1 kommentar:

  1. Det är ju krig på jobbet! Förstår att du på ett subtilt sätt testar deras fredsbevarande förmågor:-)

    112 - jag hajar. Vare nån som ringde?

    SvaraRadera