lördag 5 november 2011

En medhjälpare, skohorn, lite våld och järnvilja...

...så fick jag på mig våtdräkten. Satt rätt tight kan jag meddela, hoppas det ger mig den hjälp och värme jag kan behöva till sommaren i västerdalälven/vanån. Att det blev just den modellen, ja enligt beskrivningen så skulle det hjälpa mot simmare som hade taskig teknik och tunga ben. Lät ju som en beskrivning på mig exakt. Att modellen heter Fusion verkar rätt passande då den nästan smälte ihop med mig själv.  Målet är under timmen denna gång, ingen omöjlighet. Att värma upp innan loppet ter sig onödigt då jag blev genomsvettig bara av att kränga på mig den. Simma lungt...

8 kommentarer:

 1. Ahh! Våtdräkt är ett vackert plagg. Brukar själv dra på mig min och bara gå omkring och mysa.

  SvaraRadera
 2. Måns, på nått sätt är jag inte förvånad...;-)

  SvaraRadera
 3. Torde kunna dubbla vikten i bänkpress också:-)

  SvaraRadera
 4. Stefan! Jag måste säga det: Du är modig mannen ;-)
  Våga visa dig i ovanstående dräkt... Hehehe!
  Jag skulle aldrig våga med tanke på alla kommentarer som skulle hagla likt spön i backen :-)
  Men såå är vi också ett eget slag vi som håller med allt från cykla, åka skidor(gud förbjude) till simma å springa så från oss alla har du full förståelse... Jag hoppas du blir snabbare alltså... Öhh varför heter det våtdräkt och inte torrdräkt? ;-)

  SvaraRadera
 5. Är det så kallt i vattnet att man måste på med en sån då skulle inte jag bada :) A

  SvaraRadera
 6. Mats, modig och modig?! Allt klär en skönhet heter det väl.
  I våtdräkt blir man blöt, i torrdräkt så förblir man torr, enkelt förklarat. Men i torrdräkt simmar man inte, man dyker i kalla vatten, i våtdräkt simmar man eller dyker i varma vatten. Men denna är gjord speciellt för simmning.

  Andreas: Jag badar ju aldrig annars oavsett vattentemp, så för att jag överhuvudtaget ska bryta vattenytan så måste jag kränga på mig en sån här. Jag är inte lika hård som dig ;-)

  SvaraRadera
 7. Aha! Tack för förklaringen allt blev klart som vatten :-)
  Nån sa mig att man flyter bättre med en sån på sig, kan det stämma?
  Måns: Haru sett Notting Hill med Hugh Grants rumskompis :-) ?

  SvaraRadera
 8. En våtdräkt är en aningens flythjälp, beror lite på hur materialet är placerat, på denna är det placerat lite mer flythjälp på midja och ben för att kompensera "tunga" ben.
  En torrdräkt har ingen större flytförmåga, men däremot så är den kopplat till lufttuberna vid dykning så man kan justera luftmängden i dräkten, typ blåsa upp den som en ballong och då flyter den fint. Varför vet jag nu detta då, jo jag tog faktiskt dykcertifikat i Halmstad för måånga herrans år sedan.

  SvaraRadera