måndag 14 november 2011

Baken är som huvudsaken

Min bakdel har ändrat sig, vete skam hur det gick till men Arione sadeln som jag har haft ett bra tag nu protesterar min bakdel en aningens emot numera vid lite längre sittningar, samtidigt som den i princip helt ostoppade carbon sadeln Selle Italia Teknologika Flow passar perfekt helt plötsligt från att ha varit lite pina efter en timme eller så.
Så att hitta en sadel som passar är då inte lätt, jag köper inte en Teknologika till för 3000:- alternativet är en Kit Carbonio som är lite överkomlig, men ändå hyfsat dyrt och tänk om den inte heller passar. Kör med en SLR Team Edition ibland som jag fick tag på helt ny av en elitåkare som bytt sponsor och den funkar på lopp på hemmaplan över två timmar. Har även provat en San Marco Concor som tydligen Lance A alltid kört på, den var då helt offside, gick ju knappt nudda utan att skinkorna skrek på undsättning, inte heller där hade jag nått gemensamt med den 7 faldige Tour vinnaren tydligen.
Fick tag på följande sadel grymt billigt på Hapymtb och "so far so good" efter en lagom timme på sadeln i garaget, hur det ter sig vid bankerydsbackarna kan jag bara gissa om än så länge, några mer timmar behöver nog utvärderas för att komma närmare sanningen. Men jag ser just nu en gemensam nämnare och det är att det är "flow" varianterna av sadlar som är min kopp te, i vart fall just nu.

Någon som vill överta en Concor sadel för vettig påse mynt är välkommen att höra av sig, den är vit med svart text på...passar säkert många bakdelar men inte mina "prinsessan på ärten" skinkor, provad i 61minuter inomhus...

1 kommentar:

  1. Mmmm! Där har du rätt, våra bakar är rätt kräsna när det kommer till sadel. Jag skulle inte kunna sitta nån längre tid på Concor sadeln, behöver den där urgröpningen längst bak för att min ädlare kroppsdel ska passa in har jag märkt...
    Specialized Toupe eller som nu på Canyonhojen en Selle sadel minns inte modell...

    SvaraRadera