tisdag 1 november 2011

Det fjärde hjulet på en trehjuing

...det var jag det idag, min tennis intresserade son som utvecklar sin tennis 3 ggr i veckan, ibland tillsammans med 2 andra likasinnade i samma ålder hade bokat 2h i tennishallen i Piteå under höstlovet och ville spela dubbel, så det var ju bara sadla upp apostlahästarna och ställa upp. Antar att dom hade en baktanke om skjuts dit också, visst fick dom sig en match, jämn och kul precis som det skall vara. Bra genrep inför turneringen i Umeå till helgen, ja inte för mig, men det var förmodligen underförstått.

Tennis är grymt kul, synd bara att kondisionsnivån och spelkunskapen inte lirar ihop, men då man spelar 3-5ggr varje år så får man ingen vidare kontinuitet. Spelsinnet och bollkänslan är ok, men som med allting annat så bör man göra saker och ting ofta för att få timing i det hela.
Så då jag kom hem så gick jag in i avgörande tiebreak och sadlade direkt upp på orbean som sitter tjudrad i trainern för ett pass som jag aldrig har kört, jag brukar ju som bekant sällan köra intervaller och nu så slog jag till på stort med 10st 4:a minutare i rad. Kändes kalas och insåg efteråt att det var skönt, det är väl som ett kvitto på att det gick för lätt antar jag, eller så är det meningen att jag ska börja med 2h racketsport varje gång som uppvärmning Ska jag ingå partnerskap med detta intervall pass nått mer så får jag väl smyghöja effekten en smula, men det hade jag inte planerat in på ett tag ännu.

3 kommentarer:

 1. Stefan, var det inte du som tyckte att korta intervaller inte gav ngt?
  /Fredrik

  SvaraRadera
 2. Vilken watt hade du på 4:orna?
  /FR

  SvaraRadera
 3. Jag tycker inte intervaller ger nått mycket överhuvudtaget, långa halvhårda pass ger mig mest har jag kommit fram till, som du och jag kör emellanåt på mallis, fikacykling med lite hårdkörning uppför nån längre "backe"
  Men som sagt, jag kör nått enstaka intervallpass mest för variationen och för att "alla" andra gör det till absurdum..
  260w var effekten, men det säger inte så mycket då man mest kan jämföra watt med sig själv då dessa verkar variera i oändlighet, läs Mazzes blogg så inser man att man är såååå längt ifrån hans watt, eller ännu värre kika på Aktivius blogg, han håller väl 300 monark watt en timme.

  SvaraRadera