lördag 31 december 2011

Nanne Grönvall

Jag är också avundsjuk...min näst äldste son (14år), har samlat ihop 500 träningstimmar under 2011 i form av fotboll, tennis, löpning, skidåkning, innebandy, badminton i lite övrigt smått och gott. Sista skälvande timmen genomfördes nyss tillsammans med mig i skidspåren. Imponerande bra att han hittat motivationen att träna så pass mycket vid så ringa ålder, tänk om man hade de förutsättningarna för typ 27 år sedan, vad månde blivit då. Hoppas bara inte några andra mer destruktiva intressen tar över så småningom. Ska göra mitt bästa för att leda han fortsatt på det vettiga spåret, aktivt "pushat" han i sin träning har vi dock aldrig gjort, allt han tagit sig för i träningsväg har varit helt i eget intresse, hur tror ni annars att fotbollen fått ta så stor del av träningen, är väl själv inte så där stormförtjust i fotbollens värld. Tennis det är en fantastiskt fin och trevlig sport.
Jag ska inte försöka övertala nån nånsin att cykling är det som gäller för hela slanten, variation tror jag är nyckeln till att "överleva" träningsmässigt hela livet ut. Personligen tycker jag det är perfekt att ungarna, ja hela befolkningen överhuvudtaget hittar nått att motionerna med. Sen kan jag tycka att man ska välja en eller flera sporter som man kan utöva länge. För hur många spelar fotboll eller hockey upp i åren jämfört med hur många som utövar "ensam idrotter" typ löpning, längdskidor, cykling, tennis osv osv till man i princip checkar ut för gott..
"Bättre den träning som blir än den som var tänkt att bli"
Tackar allihopa för ett trevlig 2011, väl mött 2012 för ett förhoppningsvis ännu bättre (tränings)år

2 kommentarer:

 1. Aha! Bra rubrik!!!
  Du ska ge honom en eloge, 500 timmar är bra...
  Huvudsaken att de håller på med nått, där tycker vi lika...
  Sen att inte alla gillar cykel, va!!!
  Hihihi!!
  Detsamma!!!

  SvaraRadera
 2. Haha, jo vissa rubriker passar bättre än andra, jag kanske försöker lite väl fyndigt ibland, men i vart fall 50% av rubrikerna är på nått sätt underfundiga med innehållet i texten, oftast så är det nog bara jag som skrattar åt det dock :-)

  Jo 500 timmar är mäktigt...

  SvaraRadera