onsdag 14 december 2011

Ska det jävlas så ska det jävlas ordentligt

Vilken dag, den började rätt bra med att telefonen informerade med ett sms pip från posten att min Garmin 800 hade anlänt.
Höll mig i skinnet och stack inte dit direkt, utan inväntade de övriga transporterna som sker under dagen med skolhämtning och träningar.
Packade upp manicken och var sugen på ett intervallpass med 5*8min direkt, men se det gick inte för enheten var typ noll i batteri, nåväl några timmar i laddaren skulle råda bot på detta.
Lite lucia firande för yngstigen i kyrkan var ett trevligt inslag under kvällen, men sen så började det otroliga rada upp sig.
Monterade 800:an på styrtappen som sig bör, klädde om och slog på fläktarna och skulle pumpa bakhjulet till rätt tryck. Men se det gick inte för tryckmätaren hade sagt upp sig, den rörde sig inte ur fläcken trots att kände att det gick i luft i däcken. Goda råd var dyra och jag är ju inte den som är den så jag skruvade isär hela pumpen (lättare sagt än gjort) och blåste ur slangarna och mätaren med lite tryckluft och skruvad ihop skiten, ja nu funkade den igen, vad som felade är dock oklart.
Äntligen upp på hojen, synkade PowerTap med Garminen, funkade i ca 35sekunder, sen vart det 0w, insåg direkt att batteriet lagt av i bakhjulets effektmätare, men just NU vad är oddsen på det? Ett samtal till Per för att höra om han hade verktyget som behövdes men det hade han inte, hänvisade till Fredrik. Fredrik svarade dock inte så då blev det till att ta till mekkunskaperna och lite våld vilja och en polygrip. Fick upp navet och insåg att dessa batterier fanns nog inte i verktygslådan. Men efter lite letande i tvättstugan så hittades en liknande batterisort. Förflyttade mig till datorn för att Googla lite info om dessa skulle passa. Jag hann skriva 4 bokstäver DÅ GAV BATTERIERNA I TANGENTBORDET UPP, är det möjligt?! Nåja dom hade jag gott om så det blev en tur till tvättstugan igen för att fixa detta. Enligt Google så skulle dessa funka lika bra som EPX76 men dock inte lika länge då det var en simplare sort, sen att utgångsdatumet var 2005 gjorde mig inte så hoppfull heller. Men det funkade, nu upp igen på cykeln, måttligt road av att det snart var natt och det var ocyklat ännu, men skam den som ger sig.

Passet funkade bra, trainerna visade mer exakt än jag trodde, det var enbart 3w felmarginal på samtliga åttor, grymt bra, snitteffekten för hela passet var bara 4w felmarginal. Garminen funkade också suveränt, nice med ordentligt många möjligheter till informationsfält.
Tro nu inte att strulet slutade där, när jag kopplade upp mig mot SportTracks så hittade den inte enheten, så det blev till att uppgradera programmet, men det funkade ändå inte, men till slut så hittade jag ett plugin som fixade biffen. Men givetvis så försvann en del andra plugin i samma veva som jag fick återinstallera och lägga en massa dator tid på att hitta licensnummer osv. Orken är slut och då ni läser vilken tid jag postar detta inlägg så inser ni att det tog ett tag att bli klar. Jag började denna misär klockan 20.15.
Nu en apelsin och sen kudden...men fortsätter nu denna dåliga batterisvit så är väl mobiltelefonen tom imorgonbitti och då ljuder väl inte alarmet, men det är väl lite possitivt ändå, då får jag sovmorgon, ska ändå inte på jobbet imorrn (idag). Godnatt

7 kommentarer:

 1. Hahahaha!
  Jaa jisses Stefan!
  Tror inte jag skrattat så gott på länge...
  Men det var då faan till att ha missflyt!
  Starkt ändå att du inte gav upp!
  Den sista noteringen gjorde mig liite orolig, har tänkt tanken själva. Nämligen att sporttracks inte förstår min nya, fina, dyra 800:a... Ska kolla in detta själva å se om jag kan mota Olle i grinden så att säga...
  Hoppas verkligen jag inte råkar lika illa ut som du min vän...
  Vi ses på fredag, morgonpasset avlöpte bra... Känns som jag kan vara med å ha kul på fredag...
  Goo jul!

  SvaraRadera
 2. Jag var måttligt road själv...

  Du måste ha en plugin som heter Garmin FIT, för numera så gör den inte .tcx filer utan .fit filer, så det gör mig också lite fundersam om Tacx programmet köper det då man laddar in körda filer från GPS:en som jag gjort innan.

  SvaraRadera
 3. Aha!
  Jomen det tror jag nog, det är ju i Garmin Training center som man exporterar ut körda etapper å då blire ju *.tcx och det förstår ST...
  Hoppas det är så i alla fall...

  SvaraRadera
 4. Men bra på att skriva är du, fick sig ett rejält skratt då man förstår din frustration..

  SvaraRadera
 5. Shit...jaja lika bra att ta all skit på en gång.
  Visst är 800:an suverän. Har du uppdaterat till senaste mjukvaran? Där får man ännu fler fält att välja mellan.

  SvaraRadera
 6. Jo 800:an är kanon, men jag har inte våga uppdatera den ännu, man vet ju inte riktigt, den kanske sprängs eller nått, jag hade ju inte riktigt flyt senast...ska kolla på det nån dag då jag har mera flyt :-)

  SvaraRadera