söndag 17 juni 2012

Fullständig VR rapport 2012

Vaknade på ett Hotell i Linköping där regnet smattrade mot rutan, Vem som hade rätt av SMHI, YR eller KLART låter jag vara osagt, men blött var det. Lite funderationer på klädsel men bestämde mig för en klassiker med kort underställ, armvärmare, cykeltröjan och en tunn plastpåse för bröstet på insidan tröjan, som senare kunde slitas bort enkelt.

Kläderna upplagda i ordning
  10.26 gick starten för oss 24 Lag Norrbotten åkare och då var det uppehåll. Farten trummades igång ganska omedelbums med en hyfsat fungerande belgisk kedja.

300km njutning kvar
 Efter en liten stund kom ett svagt regnande och strax därefter så passerade vi SubXX efter ca 20 körda kilometer, dom startade 4 minuter före oss. Strax därefter så blev vi passerade av Ride of Hope gänget med Magnus Bäckstedt som frontfigur. Dessa gentlemän körde sinnesjukt fort, dom slog banrekordet och la ribban på 6.37, och då ska man ha i stor åtanke på att det var 7st i detta snabbaste gäng varav det var 5st som stod för dragjobbet sista 200km. Mig veterligen så är ändå ingen av dessa proffs i något Pro-Tour lag så det är bara ännu en bekräftelse på att det är grotesk stor skillnad på oss "wankers" och riktig cyklister. Hur fort cyklar ett trimmat Team-Sky denna sjö?!

Väl fungerade kedja i harmoni

Ner mot Jönköping så gick det riktigt fort i motvinden, inga utlovade 40 i snitt men ca 38,5 mäktade vi ändå med i längtan på 15 mil medvind. Själv så fick jag lite problem med ljumskarna som jag befarade och sista 5 milen ner mot sydspetsen så agerade jag kraftfullt grindvakt på den lilla svans som följde oss. Blir lätt nervöst i framåt växlingarna om en massa utbölingar går för nära och stör, så där fick jag använda "peka med hela handen" ganska många gånger.
Inne i Jönköping så behagade Måns och Lars taktikvila på asfalten en stund i en oljehalkig vänstersväng där tydligen rätt många hade lagt sig innan vi kom dit. Lars kom upp relativt fort men Måns blev tyvärr kvar med rejält ont i höften, vi lider alla med dig, hoppas att det inte är en allvarlig skada.
Upp över Bankerydsbackarna (nya sträckningen) och ut på stora vägen genom ett par vägombyggnationer så gick det hårt som attan, många igångdrag gjorde pulsen hög på alla för att samtidigt hålla fart.
Då vi senare kom ut på större väg så bombades det på ordentligt på raksträckorna och farten var många gånger över 50 i klungan långa sträckor. Vid dryga 140km så gjorde vi rundans enda stopp, vid snabb vatten depån, fylla vatten och en revirmarkering av en del (själv så hade jag inge behov av det sistnämda, drog en gel istället), stoppet tog bedömt 1,5 minuter.
Några snabbgrupper passerades med jämna mellanrum i god fart men väldigt få hängde på i svansen (tror vi bara hade en person med oss in till mål förutom oss själva)
Vid Hjo så punkterade Petter av en elak sten och lite senare så fick loket Nygren sin vana trogen en punka på sitt HED90 bakhjul - trist för er.
Efter Karlsborg så blev kedjan ett led i motvinden/kantvinden (jo vinden vände lite), många var trötta där.
Hammarsundet avverkades utan broöppning men då började regnet falla och sedemera ösa ner.

Ett led i regn och motvind
Personligen så kännes ljumskarna bättre på slutet men kan ha en viss inverkan av att hela dagsdosen av Panodil slank ner, från en innan start till de sista två då det var 6mil kvar. Var inte upp så där våldsamt många gånger i mitten av loppet, för så fort jag försökte ett par rotationer så knep ljumskarna ihop och orsakade olidlig smärta, agerade grindvakt stor del av den tiden istället. Måste försöka få bukt med detta problem (vad det nu kan vara). Verkar som det är ryckig fart i samband (belgisk kedja?) med långa cykelsträckor som utlöser känningarna, för sista 6 milen var mycket bättre, främst för att det blev väldigt få som drog med jämnare fart och då kunde jag bomba på längre körningar hyfsat bra. Men det var ju inte mer än rätt att det var min tur på slutet då de flesta hade kämpat sig rejält trötta då jag "vilat".

Förbi småvägarna i Medevi och in mot Motala så passerade vi en hel del betydligt långsammare cyklister och en och annan snabbgruppp. Fattar inte att man kan va så trött att det är lättare och kliva av cykeln och gå i backarna, men det var det många av de riktiga hjältarna som varit ute hela natten som gjorde.

Sista kurvan innan målrakan

In mot mål så klarnade det upp och blev torr väg och då våran eskort MC som ledsagat oss (med hjälp vissa delar av Polis) stannade så hade vi bara backen ner och målraka kvar, så då var det uppsträckning, igendragning av tröja och ihopsamling av klungan för en gemensam snygg målgång på 7.45
Några av oss fick släppa på slutet men totalt var det 19st i mål på sub-8 och 17st i mål på 7.45 av 24st startande.

Grymt nöjda och glada firade vi med en pastatalrik och en lagbild (tror dock inte alla kom med)

Grattis till oss alla
Dusch, packning av buss, mat och hemresa var fortsättningen, men den var inte allt för spännande att berätta förutom att Måns välförtjänt vann varan buss gissningstävling och inkasserade 600 riksdaler

ca 3 liter vattten
1 liter hallonsaft
0,5 liter coca-cola
2st liquid
6,2 runekakor (Modin knep resten på en ögonblink)
7 panodil
300km väg
07h 45min
Vi blev delad 251:a plats på årets Vätterrunda, av ca 20.000 anmälda, tror det var 17.000 i mål eller så

Belöningen efter en heldags slit


Mer reportage finns på: Älvsbyn.just.nu

5 kommentarer:

  1. Ett stort GRATTIS Stefan!!!
    Det är du/ni värda, fan så starkt kört!
    Intressant "reseskildring"! :-)

    /Mats

    SvaraRadera
  2. Snygg medalj!
    Men 7 panodil!! Aj aj.
    Ni lär ju ha skaplig träningsvärk på måndag iaf :)

    SvaraRadera
  3. Daniel Berggren24 juni 2012 kl. 14:13

    Där ser man....

    http://www.youtube.com/watch?v=G9K8FdNdT08

    Kolla 1:12 in i klippet, alldeles i slutet. Är det inte ett bekant gäng som susar förbi.

    SvaraRadera
  4. Aha, nice...tröjorna såg riktigt bra ut i fart...

    SvaraRadera