måndag 14 oktober 2013

Pulshöjning

Har fått ett fenomen i lillhjärtat som jag inte haft förut. Alltså inget allvarligt men mer åt det ovanliga hållet, för min del alltså. Vi tar det från början så skall jag förklara.
Var ju sjuk stora delar av sommaren och därför hållt i min träning långt in i hösten och haft hög motivation. Från jag blev frisk och sen Klassikersatsningen (där många grenar tränades) så har jag enbart kört på cykeln, eller rättare sagt någon av cyklarna. Till skillnad från tidigare år där det varit en massa olika med allt från badminton, löpning, rodd, skidor, innebandy osv osv. Nu kommer säkert det bli lite skidor och rackertsport emellanåt i vinter, men jag ska försöka hålla det på en låg nivå, allt för att väja kroppen med grenspecifikt, dvs cykel. Resultatet hittills har kanske inte rosat marknaden på effektmätaren eller på vågen, där den ena siffran är för hög medans den andra för låg, kanske inte så svårgissat vilken som är vilken. MEN den stora skillnaden hittills är pulsen, den kan jag pressa högre med samma känsla (BORG-skalan). Förr om åren var det tveksamt på ok att ligga och pressa på 90-91 en stund, typ fyror, just nu hamnar jag oftast 93-94 med samma känsla. Trist att pulsen är högre på lägre effekt, men jag tror mig se ett trendbrott på att tröskelpulsen har höjts en bra bit. Tror detta är nått att jobba vidare på så kommer effekten snart också.
Och som den observante då förstår var just 4:or dagens prestation, 6st plitas ner i dagboken. Avslutade efter fyrorna i passet med att cruisa på lagom effekt och ca 85% i ca dryga 20min och det kändes bara soft så där, fantastisk känsla, kunde kört vidare en bra stund, men motocrossen tog slut så då avrundade jag.

2 kommentarer:

  1. Ber att få gratulera Stefan! Visst äre häftigt när kroppen svarar som den gör ibland :-)
    Det du ser nu är en begynnande formtopp tack vare din intervallträning inget konstigt i det!
    Träna på broder!

    SvaraRadera
  2. Tycker formtoppen borde hänga ihop med en effekt topp dock, men så är det långt ifrån, riktigt långt ifrån. Ska man se till prestation, har jag hellre 90% i puls och 60w högre effekt, än 94% puls och låg effekt

    SvaraRadera