tisdag 2 april 2013

Utvärdering Facebook, 4 månader

Nu har jag varit medlem i sekten i ca 4 månader och tänkte det var läge för en utvärdering om detta "fenomen" i data världen.
Medvetet så har jag inte anslutit mig till så många vänner, då jag försöker begränsa flödet av information till det som jag kan tycka är av högre intresse. Därav att jag i princip bara anslutit mig till cykel"sidor" såsom Piteå CK, CK Sävast, Nybyns IK och Luleå CK.
En hel del information skrivs där med klar överlägsenhet i mängd på Piteå CK sidan, allt från saker som prylar som säljes till olika typer av intervall pass effekt. Jag har dock knappt sett nått om gemensamma träningar som det så storslaget skulle informeras om om jag förstod det hela rätt med cykelsidor på FB, inte ett jota har jag läst om detta men likafullt så dras det ihop gemensamma träningar mer och mer då nu asfalten tinar fram. Läst nyss om ett pass på Måns sida, men jag kan inte hitta ett endaste ord om detta på NÅN av fyrkantens cykelsidor, hur ska man kunna joina om man inte vet...
Är det jag som inte förstår hur man läser FB eller finns det några hemliga sidor där man inte får läsa på??
Skulle va kul att få va med på lite körning framgent men då måste man ju veta av dom, än så länge är jag inte tankeläsare hur än mycket jag försöker...
Om jag ändå inte kan läsa det jag är intresserad utav så ter sig medlemskapet i FB tämligen meningslöst, någon som kan hjälpa mig med vad jag gör för fel?


22 kommentarer:

 1. Men på nybyns gästbok stod det om piteträningen. /A

  SvaraRadera
 2. Jo jag såg det i efterhand nyss (har inte varit in där på länge på förekommen FB anledning), trodde att all info kommer på FB, men nu är det alltså hemsidorna med gästbok som gäller igen?!
  Vad var då meningen med FB egentligen?
  Eller är det jag som kommit i fasförskjutning, att nyss var det FB som gällde (då jag inte hade det) och nu då jag skaffat det så är det hemsidornas gästböcker som gäller...här hänger man inte med inser jag...

  SvaraRadera
 3. På nybynssidan brukar vi lägga ut, gemensamma träningar, antingen på första sidan eller på gästboken, har dock inte varit så många ännu, men vi hoppas på fler framöver i takt med att vädret blir bättre, det verkar tyvärr ännu finnas en del isfläckar runtom, om man undantar Piteå och Luleå vägarna.
  /Fredrik

  SvaraRadera
 4. Jo Fredrik, så var det ju alltid förut, men då var det ju nått snille (några snillen) som började gå över till FB och då avtog infon på nybysidan därav att man gick med i FB tillslut. Men nu verkar det inte läggas ut nån info om träningar på FB (eller så förstår jag inte hur det funkar). Svårt att veta vilket ben man ska stå på så att säga, men att gå med i FB verkar bli en flopp...

  SvaraRadera
 5. Både jag och Erik är ju lite gammeldags och har inte skaffat FB och kommer att fortsätta lägga ut de gemensamma passen på gästbok/hemsida, har även sett att Per har lagt ut en del pass på Nybynssidan, tror det blir ännu mer när vädret blir bättre,bara att hålla ögonen på hemsidan.
  /FR

  SvaraRadera
 6. Stefan!
  På fb gruppen BD Cykel var det tänkt att alla blänkare om träningstillfällen skulle skrivas in vad jag minns i alla fall. Därför som jag lägger in arcushallen i den gruppen samt gör ett evenemang för dessa träningar... Dock så ser jag inget inlägg om piteträningar i bd cykel??
  Kanske inte är så mer, men så var det sagt när vi drog igång denna sida...

  SvaraRadera
 7. BD Cykel? Har hört talas om den men det blir svårt att läsa där om man inte är med där liksom, hittar ingen sida som heter så på FB heller. Lite hjälp här Mats...tack, men den är kanske bara till för de med inbördes beundran

  Tacka vet jag gamla hederliga websidor som alla har tillgång till. Bra val Fredrik

  SvaraRadera
 8. Ehh! Jag kan inte bjuda in dig till gruppen ser dig inte???
  Men så är jag ingen FB guru heller kolla med Pelle om han kan fixa in dig i BD-cykel som gruppen heter exakt!!!

  SvaraRadera
 9. Tyvärr så blev nog pelleplutt lite stött i kanten då jag framlade min åsikt om FB...då jag tyckte att ni som slutade att skriva på hemsidor/gästböcker och gick över till FB kunde delge infon till oss som inte hade FB, men orden "gå med i FB så får ni veta" var det enda man fick tillbaka från "sekten" och det proklamerades om hur bra det var och vi övriga behandlades som luft, så tillslut så var man ju nödd och tvungen att gå med för att få veta (ja du vet ju själv Mats)...men nu då man då är med så har man (ni) i FB gjort dolda grupper så nu får man likafullt inget veta...då vart ju själva syftet med FB helt meningslöst (igen)
  Så mitt hopp till att nu återigen jaga info om cykling i norrbotten står till någon annan som kan (och vill) bjuda in mig (oss som inte redan är med) till BD Cykel sidan...suck vilket strul
  (Bra val igen Fredrik)

  SvaraRadera
 10. Du får kanske försöka gå tillbaka till telefonen kedja som på 70-80 talet. För det här är ju alldeles för komplicerat för dej ;) /a

  SvaraRadera
 11. Haha, nu missförstår du mig Andreas, jag är teknikfreak ut i fingerspetsarna och investerar i det mesta nytt (och onödigt), men det är inte det som stör mitt sinne, det är det där med "tillgängligt för vissa" som stör mig nått oerhört. Hemsidor och gästböcker är öppen information som vem som helst kan kika på och FB är däremot sluten information, dessutom numera även sluten information inom den slutna informationen så att säga...hur gammaldags Sovjet-kommunistiskt får det liksom bli.
  Sen är upplägget lika ologiskt som en labyrint utvecklat av en person som har minnessvårigheter. Programmeringsplattformen och logiken i layouten är så onödigt komplex så att FB själva inte kan svara på vissa frågor om hur och varför vissa finesser inte fungerar ibland och ser ut olika från inlogg till inlogg och användare till användare.

  SvaraRadera
 12. BD-cykel tror jag är tänkt för de som har tänkt tävla.
  Samordning av resor/träningar för dessa personer. Mer tävlingsinriktad träning.

  Eftersom jag inte har tänkt att skaffa tävlingslicens för cykel, så rör det inte mig.
  (Räcker med en tävlingslicens för min del.)

  Fast ju fler som postar sina aktiviteter desto lättare är det att få inspiration/motivation och sällskap. Cykelsnack är alltid trevligt.

  SvaraRadera
 13. Kan meddela att det står rätt mycket intressant om gemensamma träningar på BD Cykel sidan och träna kan man göra fastän man inte skall ha tävlingslicens, jag ska inte heller ha tävlingslicens (i nått)
  Förstår dock inte syftet med att ha saker och ting dolda som en inre sekt i sekten, det övergår mitt lilla förstånd. Vill vi inte bli fler cyklister i det annars glesa cyklistklungorna? Sporra till träning och få med alla i gemenskapen kan jag tycka är rätt väg, precis som även du är inne på. "Hemlige Arne" mentalitet behöver vi inte!

  SvaraRadera
 14. Håller helt med dig.

  Trevligt att höra att det planeras gemensamma träningar på BD Cykel sidan, men eftersom jag inte är med där så hoppas jag att det filtreras ut till resten av oss cykelintresserade.

  Snart ses vi på vägarna...Våren kommer...

  SvaraRadera
 15. Jo vi ses garanterat...pm:a Måns, du ska absolut vara med i gruppen...ja alla borde vara med

  SvaraRadera
 16. Stefan, du kommer aldrig se helheten av FB då du inte vill vara våran vän i sekten.. Det är faktiskt en sekt på nästan 1 miljard användare nu och ett fantastiskt redskap rätt använt, men var motståndare du och adda oss inte som din vän så känner du dig säkert mycket bättre till mods och det tycker jag är viktigast !!!
  Tror det var Oscar Vilde som skrev "Att ångra sina erfarenheter är att hejda sin utveckling" stämmer väl hyfsat i detta surr...... Nä nu ut i solen på cykeln. //C

  SvaraRadera
 17. Shit Christian en miljard, nä helheten vill jag aldrig se, det orkar jag inte och har absolut inte tid med så många sektmedlemmar. Det enda jag vill se är den del av cykelinformationen som icke medlemmar blivit påtvingade att söka på FB numera. Att man sen inte får se det som utlovades vid inträde då den visade sig vara dold är grymt märkligt och att man måste lägga till imaginära vänner för att kunna joina informationen är ännu märkligare upplägg. Kan likna det med att man måste skicka ett julkort till grannen innan man kan t.e.x. få tillstånd att tanka sin bil.
  Kan inte kalla att FB främsta egenskap är utveckling om jag skulle beskriva det med ett ord, så hamnar ordet inveckling betydligt längre upp...
  Nåjå nu tycker jag vi ordat klart om detta gissningsvis, intressant i högsta grad att det involverat så många inlägg. Jag återkommer med en utvärdering efter sommaren igen...håll i hatten :-)

  SvaraRadera
 18. Stefan min vän, det man inte begriper det ska man lämna !!! ;-) Kul att se att så många börjat använda Instagram, precis samma sak men bilderna syns så dåligt..

  Nu har jag packat cykeln, det gick ganska bra faktiskt..

  Vi syns snart

  //C

  SvaraRadera
 19. Bitter Stefan...

  SvaraRadera
 20. Therefore, it is hard getting an online internet marketing attorney, but a sign of big name companies adopting Passbook.


  My webpage: lawyer web marketing

  SvaraRadera