torsdag 5 september 2013

En fråga till er cyklister

I många sporter så florerar vidskepligheten kraftigt. Allt från att kliva ut med vänster skridsko alltid först på isen till att gud vet vad för konstiga egenheter som idrottsmän företar sig.
Jag har hört många historier och skrönor på allt möjligt, men det skall vi inte diskutera nu.
Jag kan dock inte påminna mig själv att jag gör någon speciell rutin inför mina lopp, speciella tröjor, vänster sko först, vattenflaskans loggor åt ena hållet, spela viss musik innan loppet osv osv. Jag kan baske mig inte hitta nån grej jag gör som en "konstig" egenhet. Det enda jag spontant kan komma på som eventuellt är i närheten av detta är att jag gärna borstar tänderna innan jag skall köra ett hårt intervall pass, mest för att det inte blir lika äcklig smak i munnen då det blir som jobbigast. :)

Vad har ni läsare för vidskepligheter att delge? Ordet är fritt...

2 kommentarer:

  1. Njae! Vad jag vet har jag inget hokus pokus för mig har aldrig haft det faktiskt! Men att man är lätt neurotisk inför en tävling eller lopp hur liten den än är är ju standard... ;-)
    Har jag kommit ihåg den, har jag kommit ihåg det??
    Sen att man lika förbannat glömmer framhjulet i garaget är ju nästan liite charmigt ;-)

    SvaraRadera
  2. Har ingen vidskeplighet inför cykeltävlingarna annat än att kolla däckstryck och att allt verkar sitta fast :-) Däremot har jag ett måste på varje skidtävling. Fick ett par stålmannen-kalsonger av sonen i farsdagspresent för ett par år sedan. Jag kan bara inte ställa mig på startlinjen utan dom, underst! Dom börjar dock bli rätt slitna så jag måste nog snart önska mig ett par nya / Jimmy E

    SvaraRadera