onsdag 2 maj 2012

Dag 5 – Mallorca 2012 – Där är där man inte är


Vilodag eller sightseeing dag med familjen. Vi drog iväg i Peugeoten vid 10 tiden med Riströms familjen i den andra hyrbilen. Först upp till Alcudia och återuppliva gamla minnen från tidigare boende på ön och sammanstråla med Elisabeth, en lekledare till ungarna från hotellet Via Bahia.


Lunchen inmundigades på fiket i Petra så de äkta hälfterna och de små avkommorna till oss cykeldårar får se och smaka på den mytomspunna atmosfären på torget. Att Magda blev paff då vi kom dit utan cyklar var en syn att skratta åt, men pizzan och tårtan var lika god utan att ha en svettig tröja på sig. Ungarna var grymt nöjda.

Sen drog vi oss neråt på östra sidan för att försöka hitta en strand med namn Cala Pi. Efter lite trixande så hittade vi en skylt som pekade åt det hållet, att den pekade in oss på en väg lika bred som en ko-stig och lika lång som floden Rehn och ut i riktig ödslig obygd där banjospelade tonårspojkar med 6 fingrar förmodligen huserar, informerade inte skylten oss, i vart fall inte på nått språk som är känt i västvärlden. Någon strand hittade vi inte, men en fantastisk utsikt vid havsbandet med en fin bris med gröna vågor sköljande in mot klipporna.


De icke lika mesiga grabbarna Anders, Röding och Johan drog korta bergsrundan tillsammans med Robert Nymo som anslöt hit på morgonkvisten, givetvis med sedvanlig fika i Esporles, 65km får dessa gentlemäns plita in i noteringarna för dagen. Få se om dom ångrar den fysiska ansträngningen idag under våra tänkta stenhårda 20 minuters intervaller imorgon.

Sammanfattning:
Vilodag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar